Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Bij de huidtherapeuten van het Dermatologisch centrum in Zwolle kunnen patiënten terecht met een zieke en/of beschadigde huid. Heeft u een huidprobleem? Dan bent u bij onze huidtherapeuten in goede handen. Zij hebben jarenlange ervaring en zijn deskundig op het gebied van huid-, laser- en oedeemtherapie. Bovendien werken zij nauw samen met de dermatologen en cosmetisch artsen van Isala.

Ons team van enthousiaste huidtherapeuten en cosmetisch artsen staat graag voor u klaar. Wij bieden u optimale zorg op maat in een professionele en veilige omgeving. Klantvriendelijkheid, deskundigheid en eerlijk advies staan bij ons voorop.

Intakegesprek

Overweegt u een (kleine) uiterlijke verandering? Maak dan eerst een afspraak voor een intakegesprek met een van onze cosmetisch artsen of huidtherapeuten. U hoort dan welke behandelingen mogelijk zijn bij uw wens(en), wat de kosten zijn en u ontvangt informatie over de mogelijke behandeling.

Na het intakegesprek heeft u een reëel beeld van het te verwachten resultaat. Bovendien nemen we ruim de tijd voor al uw vragen en is ons behandeladvies geheel vrijblijvend, zodat u het thuis in alle rust kunt overdenken.

Persoonlijke zorg en aandacht

Samen zetten wij ons in om voor u een prettige omgeving te creëren, met een ontspannen en gastvrije sfeer. Naast de goede sfeer staan kwaliteit en veiligheid voorop. Onze cosmetisch artsen en onze huidtherapeuten hebben jarenlange ervaring en werken nauw samen met de dermatologen van Isala.

Huidtherapeuten

Onze huidtherapeuten zijn paramedische behandelaars; speciaal opgeleid om de zieke en/of beschadigde huid te behandelen. Ook zonder verwijzing van uw (huis)arts kunt u bij ons terecht.

Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH)

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de NVH. De NVH behartigt de belangen van huidtherapeuten in Nederland. De NVH ontwikkelt kwaliteitsbeleid, organiseert na- en bijscholingsprojecten voor haar leden en is aangesloten bij de Klachtencommissie Paramedici Eerstelijn.

Kwaliteitsregister Paramedici

Het Kwaliteitsregister Paramedici is een register voor een groot aantal paramedische beroepen. In het kwaliteitsregister wordt geregistreerd of een huidtherapeut voldoet aan de opleidingseisen van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Als de huidtherapeut zich aan deze eisen houdt, behoudt deze zijn of haar kwaliteitsregistratie. Onze huidtherapeuten zijn allen geregistreerd.

Wet BIG

De titel huidtherapeut is een beschermde titel, vastgelegd in de wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (artikel 34). Deze wet stelt kwaliteitseisen aan de zorgverlening door onder andere huidtherapeuten. Met als doel het bevorderen en bewaken van de kwaliteit in de gezondheidszorg.