Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De polikliniek Dermatologie  bestaat uit:

  • Algemene dermatologie
  • Dermato-oncologie (huidkanker); samenwerking met Isala in Zwolle
  • Flebologie (vaatlijden, spataderen); samenwerking met vaatchirurgen
  • Allergologie
  • Venereologie (geslachtsziekten); waar nodig in samenwerking met GGD
  • Lichttherapie

Deskundige zorg

Bij al onze behandelingen staan we voor hoogwaardige kwaliteit. Op de polikliniek Dermatologie van Isala Diaconessenhuis zijn drie dermatologen verantwoordelijk voor onderzoek, diagnose en behandeling. Wij geven u deskundige medische zorg en eerlijk advies.

Samenwerking met andere specialismen

De polikliniek Dermatologie maakt deel uit van Isala. Hierdoor kunnen we nauw samenwerken met andere specialismen en u snel doorverwijzen, zo nodig naar het Universitair Centrum Groningen of Utrecht.

Teledermatologie

Wij zijn aangesloten bij Stichting TCCN. Zij maken teleconsultatie mogelijk tussen huisartsen en medisch specialisten. Dit betekent voor patiënten met huidproblemen dat zij in sommige gevallen niet naar de polikliniek in het ziekenhuis hoeven komen, maar terecht kunnen bij hun huisarts. De huisarts wordt dan op afstand ondersteund door de dermatoloog. De huisarts noteert de gegevens, maakt digitale foto’s van het huidprobleem en stuurt deze informatie, via Teledermatologie, naar de dermatoloog. De dermatoloog geeft de huisarts antwoord op de gestelde vragen en adviseert over de diagnose en behandeling. De privacy van de patiënt is uiteraard gewaarborgd.