Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Fysiotherapie.​

Heb ik een verwijzing nodig van mijn (huis)arts?
Fysiotherapie tijdens uw opname wordt altijd gestart na verwijzing door de specialist. Een poliklinisch behandeltraject kan met of zonder een verwijzing van uw huisarts of specialist gestart worden.

Worden mijn behandelingen vergoed?
De behandelingen worden soms vergoed vanuit de basisverzekering, soms vanuit de aanvullende verzekering.
Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan kan het betekenen dat u de therapie zelf moet betalen, u krijgt daarvoor een factuur. Dat is afhankelijk van uw verzekeraar en de soort verzekering die u heeft.
Wilt u niet voor onverwachte kosten komen te staan, raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Hoe lang duurt een fysiotherapiebehandeling?
Een behandeling kan tussen de vijf en 45 minuten in beslag nemen. Dit hangt af van uw klachten en hoe urgent deze zijn. De therapeut bepaalt met u de tijd die nodig is om adequaat te behandelen.

Welke verbijzonderingen fysiotherapie zijn er binnen Isala?
Bekkenfysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie en arbeidsfysiotherapie.

Ervaringen