Contact

Geestelijke verzorging in Isala Diaconessenhuis Meppel

  1. Geestelijke verzorging in Isala Diaconessenhuis Meppel
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Ziek zijn kan een mens behoorlijk uit evenwicht brengen. Dan loopt het leven anders dan verwacht. Wat voorheen vanzelfsprekend is, raakt aan het wankelen.

Vaak komen dan gevoelens en gedachten omhoog waar je je anders niet zo gauw mee bezig zou houden. En ook vragen zoals: waarom moet mij dit overkomen, waartoe dient dit, hoe moet ik verder? Misschien heeft u op zo'n moment behoefte aan iemand die luistert. Iemand die aandacht heeft voor wat er in uw hoofd en hart leeft, ondersteuning biedt.

Gesprek geestelijk verzorger

Bij opname in het ziekenhuis of via de verpleegkundige kunt u aangeven dat u prijs stelt op een gesprek met de geestelijk verzorger. In het ziekenhuis is de geestelijke verzorger Sietske Schuurmans.

U kunt contact met haar opnemen via telefoonnummer (0522) 23 32 50, door even langs te komen (routenummer 99A, tweede verdieping) of door een e-mail te sturen. De geestelijk verzorger is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

Stiltecentrum

Op de begane grond van Isala Diaconessenhuis vindt u ons stiltecentrum, bedoeld voor een moment van rust, bezinning en/of meditatie. U kunt hier een kaarsje branden of iets opschrijven. De ruimte is altijd open en voor iedereen toegankelijk.

Kerkdiensten

Iedereen is van harte welkom bij de kerkdienst van Reggersoord en Isala Diaconessenhuis. De kerkdienst vindt elke zondag plaats om 10.30 uur in de recreatiezaal van Reggersoord. De liturgie wordt op vrijdag- of zaterdagmiddag rondgebracht door vrijwilligers. Als u begeleiding nodig heeft om per rolstoel of bed naar de kerkdienst te gaan, helpen de vrijwilligers u graag.

De kerkdienst is ook te beluisteren op de verpleegafdeling via TV-kanaal 49.