Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling

​In de gipskamer behandelen wij patiënten met afwijkingen of letsel aan gewrichten, botten, pezen en banden. Door het aanleggen van (kunststof) gips of met kant en klare voorzieningen verhelpen wij uw klachten.

De behandelingen die plaatsvinden in de gipskamer van Isala kunnen verschillend zijn. Sommige behandelingen zijn erg specialistisch en vragen om extra expertise, waarvoor een deel van de patiënten vaker naar de gipskamer komt. Veruit de meeste patiënten krijgen gips in verband met een botbreuk.

U kunt door verschillende specialisten, zoals chirurgen, orthopeden, plastisch chirurgen, neurologen en revalidatieartsen voor verschillende aandoeningen worden doorverwezen naar de gipskamer. Ons voornaamste doel is om botten en lichaamsdelen weer in de juiste richting of juiste plaats te krijgen. Ook leggen we bescherming aan voor wonden en meten we voorlopige prothesen aan.

De gipskamer van Isala is gespecialiseerd in de volgende behandelingen:

Gips

De tijd van 'gewoon' gips is reeds voorbij. Door de technische ontwikkelingen zijn er nieuwe innovatieve materialen beschikbaar, waarmee bij iedere patiënt het meest passende gipsproduct wordt aangemeten.

De gipsverbandmeester

De gipskamer is het werkterrein van de gipsverbandmeester, ook wel gipsmeester genoemd. Alle afwijkingen, ziektes en letsels die te maken hebben met botten, pezen, gewrichten, zenuwen en spieren worden door de gipsverbandmeester behandeld.

In de gipskamer worden patiënten met afwijkingen of letsel aan gewrichten, botten, pezen en banden behandeld.

Ervaringen