Contact

Gespecialiseerde poliklinieken

  1. Gespecialiseerde poliklinieken

Voor een afspraak op onderstaande poliklinieken heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Polikliniek Gynaecologie

Op de polikliniek Gynaecologie kunt u terecht met algemene klachten van de vrouwelijke geslachtsorganen.

Bekkenbodemcentrum

De Bekkenbodempolikliniek is een onderdeel van het Bekkenbodemcentrum van Isala. Op deze polikliniek bekijken en behandelen wij uw klachten die zich voordoen in de bekkenregio.

Cervixpolikliniek

Als bij u een afwijkend uitstrijkje van de baarmoederhals (cervix) is geconstateerd, kunt u bij ons terecht op de Cervixpolikliniek voor verder onderzoek en behandeling. De afwijkende uitslag kan bij u bijvoorbeeld vastgesteld zijn bij het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Hiervoor krijgt elke vrouw tussen de 30 en 60 jaar in Nederland elke vijf jaar een oproep. Ook kan uw gynaecoloog een uitstrijkje hebben gemaakt dat een afwijkende uitslag laat zien. Tenslotte kan uw huisarts iets afwijkends aan uw baarmoederhals gezien hebben en nader onderzoek nodig vinden. U krijgt dan een doorverwijzing naar ons ‘cervixspreekuur’.

Menstruatiepolikliniek

Wanneer u last heeft van abnormale vaginale bloedingen kunt u bij ons terecht op de Menstruatiepolikliniek. Voor een afspraak op deze polikliniek zal u in het algemeen eerst op de polikliniek Gynaecologie worden gezien waarna u door uw gynaecoloog kan worden verwezen naar dit speciale spreekuur.

Menopauzepolikliniek

Op de Menopauzepolikliniek kunt u terecht met vragen en klachten rondom de overgang (menopauze). Een verpleegkundig specialist (menopauzedeskundige) kan u adviseren over het omgaan met overgangsklachten. Naast advies kunnen ook medicijnen uw klachten verminderen of verhelpen.

Polikliniek Seksuologie

Op deze polikliniek kunnen zowel mannen, vrouwen als stellen terecht met seksuele problemen. Denk aan verminderde zin in vrijen, niet (voldoende) opgewonden kunnen raken, erectieproblemen, pijn bij het vrijen, vaginisme of geen of moeilijk orgasmes kunnen krijgen. Voor informatie, tips en oefeningen om te helpen bij vragen rond seksualiteit ga naar www.seksualiteit.nl of lees onze folder over seksuele problemen bij de vrouw. Op de polikliniek werkt een arts-seksuoloog, maar ook een gynaecoloog (met seksuologie als specialisatie) en een fertiliteitsarts-seksuoloog. U kunt naar de polikliniek Seksuologie verwezen worden door uw huisarts, uroloog of gynaecoloog. Ook andere specialisten die aandoeningen behandelen waarbij seksuele problemen voorkomen, kunnen u doorverwijzen.

Sedatiepolikliniek

Voor een aantal gynaecologische behandelingen is narcose (algehele verdoving) niet meer nodig. U kunt hiervoor terecht bij de Sedatiepolikliniek, nadat u eerst bij de gynaecoloog bent geweest. Sedatie is het verlagen van het bewustzijn. Dit gebeurt door toediening van een slaapmiddel en pijnstilling via een infuus. Het zorgt ervoor dat u een onderzoek of behandeling niet bewust meemaakt. 

Ervaringen