Contact
Kopbeeld

Gynaecologische oncologie

  1. Gynaecologische oncologie

De gynaecologische oncologie betreft kwaadaardige ziekten van de vrouwelijke geslachtsorganen. Onder de gynaecologische oncologie vallen: eierstok- of eileiderkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, schaamlipkanker, molazwangerschap/choriocarcinoom.

Via de huisarts wordt u naar de polikliniek Gynaecologie verwezen voor een afspraak met de gynaecologisch-oncoloog. Wanneer gynaecologische kanker wordt geconstateerd, bestaat uw behandeling vaak uit een combinatie van een operatie, chemotherapie (cytostatica) en bestraling (radiotherapie). Lees meer over de afdeling.

contact
Neem contact op met Gynaecologische oncologie

Voor een afspraak op de polikliniek Gynaecologie is een verwijzing van uw specialist nodig.

Contact en locaties

Eierstokkanker; behandeling op maat

Eierstokkanker is een kwaadaardige ziekte van de eierstokken. De ziekte begint meestal in de eileiders, die tussen baarmoeder en eierstokken in zitten. ‘Eierstokkanker heeft een slechte prognose en is een afschuwelijke ziekte’, zegt gynaecoloog/oncoloog Henk ter Brugge van Isala Oncologisch centrum. ‘Het aantal patiënten dat vijf jaar na de diagnose nog leeft, schommelt rond de 50 procent. We krijgen patiënten van alle leeftijden.

Lees verder
Henk ter Brugge, gyaecoloog/oncoloog

Baarmoederhalskanker

Na de diagnose baarmoederhalskanker komt er veel op u af. In ons Patiënten Informatie Dossier vindt u meer informatie.

Lees verder

Meer informatie

Folders

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.