Contact
Kopbeeld

Gynaecologische oncologie

  1. Gynaecologische oncologie

De gynaecologische oncologie betreft kwaadaardige ziekten van de vrouwelijke geslachtsorganen. Onder de gynaecologische oncologie vallen: eierstok- of eileiderkanker, baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, schaamlipkanker, molazwangerschap/choriocarcinoom.

Via de huisarts wordt u naar de polikliniek Gynaecologie verwezen voor een afspraak met de gynaecologisch-oncoloog. Wanneer gynaecologische kanker wordt geconstateerd, bestaat uw behandeling vaak uit een combinatie van een operatie, chemotherapie (cytostatica) en bestraling (radiotherapie). Lees meer over de afdeling.

contact
Neem contact op met Gynaecologische oncologie

Voor een afspraak op de polikliniek Gynaecologie is een verwijzing van uw specialist nodig.

Contact en locaties

‘Ik ga altijd op de stoel van de patiënt zitten’

Na dertig jaar gynaecologie gaat Henk ter Brugge met pensioen. Veel van zijn patiënten zullen hem met lede ogen zien vertrekken. Hij staat bekend als een kundige en zeer toegewijde arts, die het soms niet kan laten op zaterdag nog even langs te gaan bij die ene patiënt. ‘Ik ben er aan toe, maar tegelijkertijd mis ik het vak nu al.’ Samen met zijn opvolger Natascha de Lange blikt hij terug op zijn carrière en kijkt hij vooruit.

Lees verder
Henk ter Brugge en Natascha de Lange

Optimale zorg

Tijdens uw ziekenhuisbezoeken ziet u veel verschillende zorgverleners; specialisten, verpleegkundigen en regieverpleegkundigen. Op onze afdeling werken medisch specialisten en verpleegkundigen die vervolgopleidingen en specialisaties hebben gevolgd in de gynaecologische oncologie. Bekijk alle specialisten en medewerkers uit ons team.

Lees verder

Meer informatie

Folders

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.