Contact

Revalideren in Isala Harthuis

  1. Revalideren in Isala Harthuis

Tijdens uw opname in het ziekenhuis staat alles in het teken van beter worden. Behandelingen worden uitgevoerd, u wordt misschien geopereerd en uw arts en verpleegkundige vertellen u wat er per dag staat te gebeuren. Zelf heeft u amper de tijd hierover na te denken.

Als u weer thuis bent, is dat anders. Dan bent u zelf degene die voor uw lichaam moet zorgen. Pas dan komen vaak de vragen: Mag ik wel fietsen? Mag ik wel een biertje drinken? Kan ik weer aan het werk? En hoe eet ik zo gezond mogelijk?

Tijdens een revalidatie in Isala Harthuis helpen wij u graag op weg naar een gezonde toekomst. U bepaalt zelf wat u wilt bereiken en vervolgens maken we samen een plan van aanpak. Daarin draait het meestal om goed bewegen, gezond eten en drinken en sommige dingen anders doen, bijvoorbeeld rondom roken en alcohol. Veranderen kan lastig zijn, dus helpen we u ook om die nieuwe gezonde aanpak echt vol te houden. Zo verkleint u de kans op nieuwe gezondheidsproblemen in de toekomst, voorkomt u verergering van bestaande klachten, krijgt u meer vertrouwen in uw lichaam en zit u lekkerder in uw vel.

Revalideren in het Harthuis

Voor wie is Isala Harthuis bedoeld?

U kunt bij Isala Harthuis terecht als u:

  • een hartaandoening heeft;
  • een hogere kans heeft op hart- en vaatziekten;
  • binnenkort een behandeltraject voor uw hart of longen ingaat;
  • een longaandoening heeft;
  • een hogere kans heeft op een longaandoening;
  • professionele begeleiding wilt om gezonder te gaan leven;
  • met behulp van e-health uw conditie wilt verbeteren.

Veel van onze cliënten hebben een hartinfarct gehad, lijden aan hartfalen of ritmestoornissen, dragen een pacemaker, hebben een operatie aan een hartklep gehad of hebben COPD.

Verschillende revalidatieprogramma’s

Bij de start van een revalidatieprogramma in Isala Harthuis worden uw cholesterol, bloedsuikergehalte en nierfunctie bepaald. Welk programma daarna voor u het meest geschikt is, bespreekt u in een persoonlijk gesprek met de revalidatieverpleegkundige. Wij bieden u verschillende revalidatieprogramma’s:

  • beweegprogramma’s
  • workshops

Vaak worden deze programma’s gecombineerd. Door te bewegen start u met het verbeteren van uw conditie. Aansluitend helpt een workshop u om eventuele ongezonde gewoontes aan te pakken en blijvend te veranderen.

Meer informatie

Meer informatie leest u in de folder Hartrevalidatie.
Wilt u zien hoe het hartrevalidatieprogramma eruit ziet?
Bekijk de voorlichtingsfilm:

Ervaringen