Contact

Thuis revalideren

  1. Thuis revalideren
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Wilt u wel revalideren, maar kunt u niet naar Isala Harthuis komen? Dan kan tele-hartrevalidatie iets voor u zijn. U werkt daarmee thuis aan uw conditie hoe en wanneer het u uitkomt en krijgt begeleiding vanuit Isala Harthuis.

Hoe gaat tele-hartrevalidatie in de praktijk? U krijgt van Isala Harthuis een speciaal geprogrammeerde smartphone, een hartslagmeter en wekelijks een persoonlijk beweegadvies. Om dit beweegadvies voor u op te stellen, komt u eerst een aantal keren naar Isala Harthuis. Tijdens deze afspraken onderzoeken wij u en bepalen we samen met u welke doelen u wilt bereiken. Met deze doelen als uitgangspunt ontvangt u vervolgens wekelijks een beweegadvies via de smartphone.

In dat advies is het aantal keer per week dat u moet bewegen, de duur van de activiteit en het hartslagdoel aangegeven. Om te zien welke inspanning u tijdens de activiteiten levert, koppelt u de hartslagmeter aan de smartphone. De hartslagmeter draagt u om uw borst terwijl u bezig bent met de activiteit.

Thuis revalideren

Sporten, tuinieren of stofzuigen

Hoe u beweegt en op welk tijdstip u dat doet, bepaalt u zelf. Bewegen hoeft trouwens geen sporten te zijn, u kunt ook kiezen voor een activiteit als tuinieren of stofzuigen. De geprogrammeerde smartphone houdt tijdens de activiteit bij welke inspanning u levert en stuurt deze gegevens door naar een beveiligde website. Via deze site kunnen u en uw arts de metingen op elk moment inzien. Doordat u zelf de resultaten van tele-hartrevalidatie kunt inzien, kunt u makkelijk bijhouden hoe uw conditie verbetert. De ervaring leert dat dit enorm motiveert.

Meer weten?

Meer informatie kunt u vinden op www.hcathome.com