Contact

Familiebegeleiding IC

  1. Familiebegeleiding IC

Een opname op de Intensive care is voor alle betrokkenen vaak een ingrijpende gebeurtenis en kan het begin zijn van een onzeker periode. Hierin willen wij u als team Familiebegeleiding IC graag tot steun zijn.

Het team bestaat uit verpleegkundigen die u met raad en daad terzijde kunnen staan tijdens de opname op de IC. Hierbij kan het gaan om allerlei praktische zaken, maar ook voor een kop koffie en een luisterend oor kunt u bij ons terecht.​

Informatie tijdens de operatie

Als uw naaste een (langdurige) operatie moet ondergaan, kan het prettig zijn om tijdens de operatie te worden geïnformeerd over het verloop ervan. Het geeft rust in een situatie die bij u voor spanning kan zorgen. Daarom houdt een verpleegkundige van Familiegeleiding contact met u als contactpersoon gedurende de operatie. Wij nemen vooraf aan de operatie zo mogelijk contact met u op. Zij informeert bij de operatiekamer hoe het gaat en geeft regelmatig de stand van zaken aan u door. Dit contact kan persoonlijk of telefonisch plaatsvinden:

  • Persoonlijk: Als de patiënt acuut wordt opgenomen bent u vaak in het ziekenhuis aanwezig.
  • Telefonisch: Bij een geplande (langdurige) operatie kunt u ervoor kiezen om thuis te zijn. Dan wordt u telefonisch geïnformeerd.

Na de operatie krijgt u vrijwel altijd (ook nog) informatie van de specialist.

Ervaringen