Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling

Het specialisme Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO) houdt zich bezig met onderzoek, diagnose en behandeling van aandoeningen aan keel, neus en oren. Ook problemen in het hoofd- en halsgebied worden door dit specialisme behandeld.

De KNO-artsen oefenen het vak in de volle omvang uit volgens de modernste technieken en huidige inzichten. Veel voorkomende klachten die door de KNO-artsen worden behandeld, zijn: ontstoken amandelen, keelontsteking, verstopte neus, neuspoliepen, stembandproblemen en gehoorvermindering.

Gehooronderzoek bij audiologisch centrum

Voor het maken van gehoortesten maken wij op alle locaties gebruik van de expertise van Pento audiologisch centrum. Meer informatie vindt u op de website van Pento.

Aandachtsgebieden

Iedere KNO-arts heeft zijn eigen aandachtsgebied, waarin hij of zij zich verder heeft gespecialiseerd. Voordeel van deze werkwijze is dat binnen de KNO-maatschap kan worden doorverwezen. Speciale aandachtsgebieden binnen Isala zijn:

  • stem/spraakproblemen (foniatrie)
  • slikproblemen
  • allergie
  • snurk- en slaapproblemen
  • schisis (hazenlip en/of opengespleten gehemelte)
  • aangezichtschirurgie (onder andere neuscorrectie, flapoorcorrectie, verwijdering huidtumoren)
  • implanteerbaar beengeleidingshoortoestel (Bone Anchored Hearing Aid)
  • stijgbeugeloperaties
  • chronische neusklachten

Gerelateerde specialismen en centra

De specialismen waar de KNO-artsen veel mee samen werken, zijn de specialisten in het schisisteam, het slaapteam en het facialisteam. Dit zijn kaakchirurgen, kinderartsen, plastisch chirurgen, logopedisten en fysiotherapeuten. Verder zijn er kno-artsen betrokken bij het slikspreekuur en het stembandspreekuur en bij het verwijderen van huidtumoren bij het specialisme Dermatologie.

Behandeling op de polikliniek Meppel

Op de polikliniek KNO in Isala Meppel is een behandelkamer waar alle ingrepen gedaan kunnen worden. De ingrepen worden zoveel mogelijk direct tijdens de afspraak op de polikliniek gedaan, zodat u geen volgende afspraak hoeft te maken. Tijdens de spreekuren op de polikliniek is ook altijd een medewerker van het audiologisch centrum aanwezig die bij u een hoortest kan afnemen. De KNO-arts kan daarna direct met u de uitslag bespreken. 

Behandeling op de polikliniek Steenwijk

Twee dagdelen in de week houdt één vaste KNO-arts ook spreekuur in Isala Steenwijk. U kunt hier ook terecht voor onderzoeken en behandeling van onder andere ontstoken amandelen, bloedneus, cosmetische en functionele klachten van de neus, duizeligheid, flaporen, gehoorgangontsteking, neuspoliepen, slaap apneu, oorontsteking, oorsuizen, snurken en stembandproblemen. 

Ervaringen