Contact

Wat kun je er doen?

  1. Wat kun je er doen?
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.

Als je naar het ziekenhuis komt, is dat best spannend. Wij hebben daarom ook leuke dingen in het ziekenhuis voor je. Lees hieronder wat je allemaal kunt doen.

Speelkamer

Spelen is altijd leuk, ook als je in het ziekenhuis bent. Wij hebben een speciale speelkamer op de afdeling waar je onder andere spelletjes kunt spelen. Onder toezicht van of je papa of mama mag je hier spelen. De speelkamer is open:

  • Op maandag tot en met vrijdag van 9:15 tot 11.30 uur en van 14.15 tot 16.30 uur.
  • In het weekend van 9.30 uur tot 11.30 uur.

De speelkamer in Isala Zwolle

Speelkamer Isala Zwolle Speelkamer kinderafdeling


De speelkamer in Isala Diaconessenhuis Meppel

Speelkamer Isala Meppel

Snoezelkamer

De kinderafdeling heeft ook een snoezelkamer. Dat is een sfeervol verlichte ruimte waar zachte muziek wordt gespeeld. Er zijn allemaal verschillende materialen aanwezig die je zintuigen (horen, ruiken, voelen en zien) prikkelen. Je kunt je hier even lekker ontspannen en een beetje vergeten dat je in het ziekenhuis bent. Als je zenuwachtig of gespannen bent, kan de zachte muziek je misschien wat rustiger maken. Je mag alleen naar de snoezelkamer, maar dat mag natuurlijk ook samen met je papa of mama.

CliniClowns

Als je in het ziekenhuis ligt, is het fijn om soms even te kunnen lachen, zingen, spelen en gek te doen. Hiervoor zijn de CliniClowns! Eén keer in de week komen ze naar de kinderafdeling van Isala toe om jou aan het lachen te maken.

Cliniclowns

Regenboogboom

Elke eerste dinsdag van de maand komt de Regenboogboom naar de kinderafdeling van Isala. De spelers van de Regenboogboom zingen liedjes en vertellen verhaaltjes aan alle kinderen in het ziekenhuis. Lees meer over de Regenboogboom: www.regenboogboom.nl.

Tv, iPad en spelcomputer

In het ziekenhuis zijn iPads en spelcomputers. Je mag je eigen spellen meenemen!

TIK, Theater in Kinderhuizen

Drie keer in het jaar komen er poppenspelers van Stichting TIK op de kinderafdeling van Isala. Stichting TIK maakt en speelt speciale voorstellingen voor alle kinderen in ziekenhuizen in heel Nederland. www.stichtingtik.nl

School

Kinderen die al op de basisschool zitten en lang in het ziekenhuis moeten blijven, kunnen in Isala les krijgen. Als je op de middelbare school zit, kun je gebruik maken van huiswerkbegeleiding. Hiervoor komt een lerares langs. De lessen zijn op verschillende tijden. De lerares maakt een week van tevoren een afspraak met je. In overleg met je ouders en de verpleegkundige kan er gekeken worden of jij in het ziekenhuis les kunt krijgen.