Contact

Wat kun je er doen?

  1. Wat kun je er doen?

Als je naar het ziekenhuis komt, is dat best spannend. Wij hebben daarom ook leuke dingen in het ziekenhuis voor je. Lees hieronder wat je allemaal kunt doen.

Speelkamer

Spelen is altijd leuk, ook als je in het ziekenhuis bent. Wij hebben een speciale speelkamer op de afdeling waar je onder andere spelletjes kunt spelen. Onder toezicht van of je papa of mama mag je hier spelen. De speelkamer is open:

  • Op maandag tot en met vrijdag van 9:15 tot 11.30 uur en van 14.15 tot 16.30 uur.
  • In het weekend van 9.30 uur tot 11.30 uur.

De speelkamer in Isala Zwolle

Speelkamer Isala Zwolle Speelkamer kinderafdeling


De speelkamer in Isala Diaconessenhuis Meppel

Speelkamer Isala Meppel

Snoezelkamer

De kinderafdeling heeft ook een snoezelkamer. Dat is een sfeervol verlichte ruimte waar zachte muziek wordt gespeeld. Er zijn allemaal verschillende materialen aanwezig die je zintuigen (horen, ruiken, voelen en zien) prikkelen. Je kunt je hier even lekker ontspannen en een beetje vergeten dat je in het ziekenhuis bent. Als je zenuwachtig of gespannen bent, kan de zachte muziek je misschien wat rustiger maken. Je mag alleen naar de snoezelkamer, maar dat mag natuurlijk ook samen met je papa of mama.

CliniClowns

Als je in het ziekenhuis ligt, is het fijn om soms even te kunnen lachen, zingen, spelen en gek te doen. Hiervoor zijn de CliniClowns! Eén keer in de week komen ze naar de kinderafdeling van Isala toe om jou aan het lachen te maken.

Cliniclowns

Regenboogboom

Elke eerste dinsdag van de maand komt de Regenboogboom naar de kinderafdeling van Isala. De spelers van de Regenboogboom zingen liedjes en vertellen verhaaltjes aan alle kinderen in het ziekenhuis. Lees meer over de Regenboogboom: www.regenboogboom.nl.

Tv, iPad en spelcomputer

In het ziekenhuis zijn iPads en spelcomputers. Je mag je eigen spellen meenemen!

TIK, Theater in Kinderhuizen

Drie keer in het jaar komen er poppenspelers van Stichting TIK op de kinderafdeling van Isala. Stichting TIK maakt en speelt speciale voorstellingen voor alle kinderen in ziekenhuizen in heel Nederland. www.stichtingtik.nl

School

Kinderen die al op de basisschool zitten en lang in het ziekenhuis moeten blijven, kunnen in Isala les krijgen. Als je op de middelbare school zit, kun je gebruik maken van huiswerkbegeleiding. Hiervoor komt een lerares langs. De lessen zijn op verschillende tijden. De lerares maakt een week van tevoren een afspraak met je. In overleg met je ouders en de verpleegkundige kan er gekeken worden of jij in het ziekenhuis les kunt krijgen.

Het BeterBoek

Als kinderen bij ons worden opgenomen, ontvangen ze het 'BeterBoek'. Een ziekenhuisopname is voor kinderen een ingrijpende gebeurtenis. Ze komen in een onbekende omgeving terecht en doen veel nieuwe indrukken op. Dat zorgt vaak voor onrust en onzekerheid. Met de juiste zorg en voorlichting kunnen kinderen op hun gemak worden gesteld.

Eigen verhaal

Het BeterBoek is een educatieve uitgave, waarin het kind direct wordt aangesproken. Waar ben je nu? Wie ontmoet je in het ziekenhuis? Waarom krijg je een bepaald onderzoek? Zo raken ze vertrouwd met de omgeving en wordt angst voor onderzoeken en behandelingen deels weggenomen. Een kind heeft in het boek ruimte om zijn eigen verhaal op te schrijven, zodat ze hun emoties en ervaringen een plek kunnen geven. Daarnaast is er plaats voor foto’s en berichten, waardoor thuis iets dichterbij lijkt te zijn.

Waardevolle herinnering

Het BeterBoek is en blijft eigendom van het kind. Na de opname gaat het boek met daarin alle uitleg, berichten, foto’s en ervaringen mee naar huis. Op die manier is de uitgave voor het kind een waardevolle herinnering aan de tijd in het ziekenhuis.

Samenwerking Bureau Meteau

Het BeterBoek is van Bureau Meteau uit Groningen en wordt gesponsord door lokale ondernemers. Bureau Meteau verzorgt patiëntenvoorlichting in de zorg, die aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Het BeterBoek

Ervaringen