Contact

Kennismakingsbezoek

  1. Kennismakingsbezoek

Voorafgaand aan de opname kunt u met uw kind een kennismakingsbezoek brengen aan de afdeling Kindergeneeskunde van Isala. Hier krijgen u en uw kind uitleg over wat er komen gaat. Als uw kind tijdens de opname dingen herkent, zal dat geruststellend werken.

Ook voor uzelf is een kennismaking met de afdeling Kindergeneeskunde handig. U krijgt een (nog) beter beeld van wat er gaat gebeuren. Daarmee kunt u uw kind zelf beter voorbereiden. Hoe rustiger en duidelijker u bent naar uw kind toe, hoe prettiger het is.

Wanneer vindt de kennismaking plaats?

Het kennismakingsbezoek vindt meestal plaats na uw afspraak met de anesthesioloog op het preoperatief spreekuur. U gaat vervolgens van het preoperatieve bureau naar de afdeling Kindergeneeskunde en meldt uw komst bij de balie. 

Het kan voorkomen dat het niet lukt om aansluitend op uw bezoek aan de anesthesioloog de afdeling Kindergeneeskunde te bezoeken. Ook kan het zo zijn dat uw kind wel wordt opgenomen, maar geen operatie zal ondergaan en dus niet naar het preoperatief onderzoek gaat. U kunt dan telefonisch een afspraak maken voor een kennismakingsbezoek. U kunt elke werkdag tussen 8.30 en 12.30 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur een afspraak maken via (038) 424 14 35.

Verpleegkundige laat een boek zien aan een kind

Ervaringen