Contact

Over de afdeling

  1. Over de afdeling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Het specialisme Klinische genetica houdt zich bezig met alle aspecten rondom erfelijkheid. Bij erfelijkheidsonderzoek wordt uitgezocht of een bepaalde aandoening of aangeboren afwijking erfelijk is. Als u zich afvraagt of de aandoening of afwijking die u heeft (of die in de familie voorkomt) erfelijk is, kunt u dit laten onderzoeken.

Klinische genetica is een academisch specialisme. De afdeling Klinische genetica van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) werkt al jarenlang samen met de omliggende ziekenhuizen, waaronder ook Isala. Voor patiënten in het woongebied in en rondom Zwolle betekent dit dat het voor een groot aantal van de erfelijkheidsonderzoeken mogelijk is om af te spreken in Zwolle. De specialisten van het UMCG houden spreekuur in Isala.

In Isala is erfelijkheidsonderzoek mogelijk op het gebied van:

  • erfelijke hartziekten (afdeling Cardiologie)
  • algemene erfelijkheidsvraagstukken en kinderen met een ontwikkelingsachterstand (afdeling Kindergeneeskunde)
  • prenatale diagnostiek (afdeling Gynaecologie)
  • erfelijke kanker (Isala Oncologisch centrum)

Voor een afspraak op de polikliniek Klinische genetica heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.