Contact

Logopedie

  1. Logopedie

De logopedisten van Isala zijn paramedische deskundigen op het gebied van taal, stem, spraak en slikken, waarbij nauw wordt samengewerkt met de medisch specialist. Door hun medische en therapeutische kennis kunnen zij preventie, zorg, training en advies bieden.

De onderzoeken en behandelingen vinden zowel klinisch (tijdens een opname) als poliklinisch (tijdens een bezoek aan de polikliniek) plaats. Lees meer over de afdeling.

 

contact

Neem contact op met Logopedie

Voor een afspraak op de polikliniek Logopedie is een verwijzing van uw huisarts, tandarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Problemen met slikken

Een gezond persoon slikt zonder erbij na te denken. Ook buiten de maaltijden om slikken mensen automatisch speeksel door. Ongeveer één keer per minuut. Toch is slikken een ingewikkeld proces waar verschillende spiergroepen en hersenzenuwen bij betrokken zijn. Een goede samenwerking hiertussen is noodzakelijk om het slikproces goed te laten verlopen.

Lees verder

Eet- en drinkproblemen bij kinderen

Naast spraakproblemen behandelen de logopedisten van Isala ook eet- en/of drinkproblemen bij (jonge) kinderen. Eten en/of drinken bij kinderen gaat niet altijd helemaal zoals het moet. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen

Onze keurmerken