Contact

Logopedie

  1. Logopedie

Logopedisten zijn paramedische deskundigen op het gebied van taal, stem, spraak en slikken. Paramedische zorg richt zich op het beter functioneren van uw lichaam en het op peil houden van uw gezondheid. Logopedisten kunnen met hun medische kennis en therapieën, advies geven, training bieden en mogelijk problemen voorkomen. Binnen het vakgebied van logopedie zijn er 5 aandachtsgebieden: de belangrijkste (primaire) mondfuncties, taal, spraak, adem/stem en gehoor. Lees meer over de afdeling.

contact

Neem contact op met Logopedie

Voor een afspraak op de polikliniek Logopedie is een verwijzing van uw huisarts, tandarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Problemen met slikken

Een gezond persoon slikt zonder erbij na te denken. Ook buiten de maaltijden om slikken mensen automatisch speeksel door. Ongeveer één keer per minuut. Toch is slikken een ingewikkeld proces waar verschillende spiergroepen en hersenzenuwen bij betrokken zijn. Een goede samenwerking hiertussen is noodzakelijk om het slikproces goed te laten verlopen.

Lees verder

Eet- en drinkproblemen bij kinderen

Naast spraakproblemen behandelen de logopedisten van Isala ook eet- en/of drinkproblemen bij (jonge) kinderen. Eten en/of drinken bij kinderen gaat niet altijd helemaal zoals het moet. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen

Onze keurmerken