Contact

Logopedie

  1. Logopedie
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

De logopedisten van Isala zijn paramedische deskundigen op het gebied van taal, stem, spraak en slikken, waarbij nauw wordt samengewerkt met de medisch specialist. Door hun medische en therapeutische kennis kunnen zij preventie, zorg, training en advies bieden.

De onderzoeken en behandelingen vinden zowel klinisch (tijdens een opname) als poliklinisch (tijdens een bezoek aan de polikliniek) plaats. Lees meer over de afdeling.

 

contact

Neem contact op met Logopedie

Voor een afspraak op de polikliniek Logopedie is een verwijzing van uw huisarts, tandarts of een medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Problemen met slikken

Een gezond persoon kan slikken zonder erbij na te denken. Ook buiten de maaltijden om slikken mensen automatisch ongeveer één keer per minuut speeksel door. Toch is slikken een complex proces waar verschillende spiergroepen en hersenzenuwen bij betrokken zijn. Een goede samenwerking tussen deze spiergroepen en hersenzenuwen is noodzakelijk om het slikproces goed te laten verlopen.

Lees verder

Eet- en drinkproblemen bij kinderen

Naast spraakproblemen behandelen de logopedisten van Isala ook eet- en/of drinkproblemen bij (jonge) kinderen. Het komt wel eens voor dat het eten en/of drinken bij kinderen niet helemaal gaat zoals het moet. Dit kan verschillende oorzaken hebben.

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen

Onze keurmerken