Contact

Maag-, darm-, leveroncologie

  1. Maag-, darm-, leveroncologie

De polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie is gericht op onderzoek naar en behandeling van maag-, darm-, lever- en alvleesklierkanker. Specialisten van verschillende disciplines werken op de polikliniek op unieke wijze samen. Dit zijn: de maag-, darm- en leverarts, de oncologisch chirurg, de internist-oncoloog, de radiotherapeut-oncoloog.

Daarnaast zijn ook de regieverpleegkundige oncologie, de stomaverpleegkundige en diëtist aan de polikliniek verbonden. Door deze krachtenbundeling noemen wij de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie een multidisciplinaire polikliniek. ​Lees meer over de afdeling.

contact

Neem contact op met de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie

Voor een afspraak op de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie is een verwijzing van uw specialist nodig.

Contact en locaties

Slokdarmkanker voorkomen

De kans dat iemand slokdarmkanker krijgt, is enorm klein. Voor mensen met een Barrett-slokdarm is dat risico net iets groter. Daarom is het belangrijk dat zij regelmatig worden gecontroleerd. Worden er toch onrustige cellen gevonden, dan kan iemand voor behandeling terecht in één van de acht Barrett-centra in Nederland, waaronder Isala.

Lees verder

Nieuwe app begeleidt patiënt in voorbereiding op operatie

Binnenkort krijgt Marco een darmoperatie. Een pittige ingreep waar hij nu voor aan het trainen is. Dit doet hij bij de fysiotherapeut, hij wandelt zelf vaker en neemt extra eiwitten. Hoe de training gaat en of hij de eiwitten heeft ingenomen legt Marco vast in een app. ‘Marco is de eerste patiënt in Isala die meedoet aan het prehabilitatie programma en onze nieuwe app test’, zegt chirurg Gijs Patijn. ‘Hij is echt super gemotiveerd.’

Lees verder

Meer informatie

Folders

Ervaringen