Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Hoe kan ik een afspraak maken bij de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie?

Voor een afspraak bij de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend specialist. Zodra wij deze ontvangen hebben, maken wij een afspraak met u.
Bent u al onder behandeling of onder controle bij de polikliniek Maag-, darm- en leveroncologie? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken door contact op te nemen met het secretariaat.

Ik word momenteel behandeld met chemotherapie. Is het verstandig dat ik een "griepprik" krijg?

Ja, een besmetting met het griepvirus is in uw geval mogelijk extra belastend. Vandaar dat we u adviseren de "griepprik" te laten toedienen.

De griepprik is een vaccinatie tegen griep. Vanaf ongeveer twee weken na het plaatsen van de griepprik biedt deze bescherming. De bescherming duurt vier tot zes maanden. Na vaccinatie wordt de kans dat u griep krijgt kleiner, maar ondanks de griepprik kunt u toch griep krijgen. Zonder vaccinatie is de kans om griep te krijgen iedere winter zo’n tien procent. Met een griepprik wordt deze kans verminderd naar twee tot drie procent. De prik biedt alleen bescherming tegen de meest voorkomende echte griepvirussen.

Het advies dat wij geven komt tot stand op basis van op dit moment beschikbare en betrouwbare onderzoeksgegevens. Uiteraard staat het u vrij op basis van dit advies tot een eigen beslissing te komen.

De griepprik kunt u kosteloos laten toedienen via de huisarts. Het is het beste deze te laten toedienen voor de start van de behandeling of in de week voorafgaand aan een volgende kuur.

Overige vragen

Heeft u een andere vraag? Kijk dan bij de meestgestelde vragen van het Oncologisch centrum. Komt u uw vraag hier niet tegen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Ervaringen