Contact

Vast aanspreekpunt

  1. Vast aanspreekpunt

Na de diagnose kanker komt er veel op u en de mensen in uw omgeving af. Het is dan prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Een persoon die u tijdens het gehele traject begeleidt en die de geboden informatie inzichtelijk voor u maakt. Wij noemen deze zorgverlener bij Isala Oncologisch centrum een regieverpleegkundige oncologie.

Regieverpleegkundige

Binnen ieder specialisme in Isala Oncologisch centrum werken regieverpleegkundigen. Hij of zij houdt spreekuur om uw vragen te beantwoorden en de effecten van de behandeling te controleren. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Meestal is de regieverpleegkundige een gespecialiseerd verpleegkundige, soms een verpleegkundig specialist. Een verpleegkundig specialist heeft zowel verpleegkundige als medische kennis. Zij is in staat om sommige taken op het gebied van controle en behandeling van de arts over te nemen. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de specialist.

Kennismaken

Meer weten? Lees het interview met regieverpleegkundige Ivonne Schoenaker. Of maak kennis met het team regieverpleegkundigen op onze website.

Patiënten Informatie Dossier (PID)

Van de regieverpleegkundige oncologie krijgt u ook een Patiënten Informatie Dossier (PID) uitgereikt. Dit PID is bedoeld als ondersteuning. Het bevat uitgebreide informatie over uw vorm van kanker, de behandeling, bestaande organisaties en andere specifieke onderwerpen.

Het dossier is uw persoonlijk eigendom. Om ervoor te zorgen dat u zo veel mogelijk profijt heeft van het PID is het belangrijk dat u het bij uw bezoek aan Isala meeneemt. Het kan dan worden aangevuld met de informatie die u op dat moment krijgt. Zo ontstaat een boekje dat zo veel mogelijk is afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Overleg met specialisten in de gang en Dominique Damminga Regieverpleegkundige Dominique Damminga werkt binnen het team Maag-, darm- en leveroncologie

Ervaringen