Contact
Kopbeeld

Medische psychologie

  1. Medische psychologie
Sneeuwvlokje in kerstsfeer Bezoektijden tijdens feestdagen Tijdens de feestdagen zijn er gewijzigde bezoek- en openingstijden van Isala Zwolle en Isala Diaconessenhuis Meppel.

Binnen Isala werken diverse psychologen. Zij hebben verschillende aandachtsgebieden zoals Neurologie, Cardiologie of Interne geneeskunde. Ook wordt onderscheid gemaakt in de begeleiding van volwassenen of kinderen (tot 18 jaar).

Een psycholoog heeft onder andere kennis over het omgaan met chronische of ernstige ziekten, de relatie tussen spanning en lichamelijke verschijnselen, het functioneren van de hersenen en de invloed hiervan op gedrag en emoties, methoden om de pijnbeleving te beïnvloeden en de invloed van medicatie op gedrag. Lees meer over de afdeling.​

contact
Neem contact op met Medische psychologie

Voor een afspraak bij de psycholoog is een verwijzing van uw medisch specialist nodig. Dit kan gebeuren op zijn advies maar ook op uw eigen verzoek.

Contact en locaties

Welkom bij de afdeling Medische psychologie

Emotionele kwetsbaarheid kan iedereen overkomen. Om dat duidelijk te maken, heeft de afdeling Medische psychologie van Isala een welkomstfilm gemaakt. Daarin worden behandelmethoden uitgelegd en komen patiënten aan het woord.

Neuropsychologisch onderzoek

Wellicht heeft u moeite om uw aandacht vast te houden of bent u vergeetachtiger geworden. Dit kan van invloed zijn op het uitvoeren van de dagelijkse dingen. Ook kan uw karakter veranderd zijn of de manier waarop u omgaat met andere mensen. Misschien heeft u deze veranderingen zelf opgemerkt of ervaart uw omgeving deze veranderingen. Met neuropsychologisch onderzoek kunnen we nagaan waardoor deze problemen in het dagelijks leven te verklaren zijn.

Lees verder
Omgaan met ernstige ziekten

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.