Contact

Medische psychologie

  1. Medische psychologie

De afdeling Medische psychologie biedt hulp aan patiënten met emotionele klachten bij lichamelijke aandoeningen, bijvoorbeeld door een chronische of ernstige ziekte. Of wanneer onverklaarbare lichamelijke problemen eventueel door emotionele klachten veroorzaakt worden. De psychologen van Isala hebben specifieke kennis op het grensvlak tussen de psychologie en de medische wetenschap. En begeleiden u bij uw emotionele kwetsbaarheid. We maken hierin onderscheid tussen de begeleiding van volwassenen of kinderen en hun ouders. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met Medische psychologie

Voor een afspraak bij de psycholoog is een verwijzing van uw medisch specialist nodig. Dit kan gebeuren op zijn advies maar ook op uw eigen verzoek.

Contact en locaties

Psychische klachten door een medische aandoening

Er komt bij een behandeling in het ziekenhuis of na een ziekte ook emotioneel veel op u af. Dit kan belastend zijn voor u maar ook voor de mensen om u heen. Bij kinderen kunnen klachten en/of ziekte zelfs de normale ontwikkeling verstoren. 

Als u psychische klachten heeft door een medische aandoening, waarvoor u in dit ziekenhuis onder behandeling bent, klinisch of poliklinisch, kunt u hulp krijgen van een medisch psycholoog.

Neuropsychologisch onderzoek

Wellicht heeft u moeite om uw aandacht vast te houden of bent u vergeetachtiger geworden. Dit kan van invloed zijn op het uitvoeren van de dagelijkse dingen. Ook kan uw karakter veranderd zijn of de manier waarop u omgaat met andere mensen. Misschien heeft u deze veranderingen zelf opgemerkt of ervaart uw omgeving deze veranderingen. Met neuropsychologisch onderzoek kunnen we nagaan waardoor deze problemen in het dagelijks leven te verklaren zijn.

Lees verder

Ervaringen

Onze keurmerken