Contact

Medische psychologie

  1. Medische psychologie

De afdeling Medische psychologie biedt hulp aan patiënten met emotionele klachten bij lichamelijke aandoeningen, bijvoorbeeld door een chronische of ernstige ziekte. Of wanneer onverklaarbare lichamelijke problemen eventueel door emotionele klachten veroorzaakt worden. De psychologen van Isala hebben specifieke kennis op het grensvlak tussen de psychologie en de medische wetenschap. En begeleiden u bij uw emotionele kwetsbaarheid. We maken hierin onderscheid tussen de begeleiding van volwassenen of kinderen en hun ouders. Lees meer over de afdeling.​

contact

Neem contact op met Medische psychologie

Voor een afspraak bij de psycholoog is een verwijzing van uw medisch specialist nodig. Dit kan gebeuren op zijn advies maar ook op uw eigen verzoek.

Contact en locaties

Welkom bij de afdeling Medische psychologie

Emotionele kwetsbaarheid kan iedereen overkomen. Om dat duidelijk te maken, heeft de afdeling Medische psychologie van Isala een welkomstfilm gemaakt. Daarin worden behandelmethoden uitgelegd en komen patiënten aan het woord.

Neuropsychologisch onderzoek

Wellicht heeft u moeite om uw aandacht vast te houden of bent u vergeetachtiger geworden. Dit kan van invloed zijn op het uitvoeren van de dagelijkse dingen. Ook kan uw karakter veranderd zijn of de manier waarop u omgaat met andere mensen. Misschien heeft u deze veranderingen zelf opgemerkt of ervaart uw omgeving deze veranderingen. Met neuropsychologisch onderzoek kunnen we nagaan waardoor deze problemen in het dagelijks leven te verklaren zijn.

Lees verder

Ervaringen

‘Ik was ten einde raad’

Het begon met tintelingen in zijn voet, later voelde Rafaello Pisu (28) het ook in zijn been, armen, vingers en zelfs in zijn gezicht. ‘Het deed gewoon pijn, ik had krachtverlies en kon mijn werk als attractie operator in Walibi niet goed meer doen. De neuroloog kon niks vinden. Ik was ten einde raad. Gelukkig kon ik terecht bij Medische psychologie.’

Lees meer
Patiënt Rafaello Piso

Onze keurmerken