Contact
Kopbeeld

Eén aanspreekpunt

  1. Eén aanspreekpunt

Na de diagnose kanker komt er veel op u en de mensen in uw omgeving af. Het is een emotionele tijd. Ook binnen het ziekenhuis gebeurt veel. U gaat van afspraak naar afspraak, ziet meerdere artsen en krijgt verschillende behandelingen. Dat kan verwarrend zijn. Het is dan prettig om een vast aanspreekpunt te hebben. Een persoon die u tijdens het gehele traject begeleidt en die de geboden informatie inzichtelijk voor u maakt.

Wij noemen deze medewerker een regieverpleegkundige Oncologie. Een andere naam voor deze zorgverlener is casemanager. Wij kunnen helaas niet garanderen dat u het gehele behandeltraject dezelfde regieverpleegkundige ziet, wel doen wij hier onze uiterste best voor.

De regieverpleegkundige Oncologie voorziet u van alle informatie. Zij spreekt uw taal én de taal van de artsen en denkt met u mee. Meestal is de regieverpleegkundige een gespecialiseerd verpleegkundige, soms een verpleegkundig specialist. Een verpleegkundig specialist heeft zowel verpleegkundige als medische kennis. Zij is in staat om sommige taken op het gebied van controle en behandeling van de arts over te nemen. Dit gebeurt altijd in nauw overleg met de specialist.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.