Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met Orthopedie.

Isala Orthopedie behoort tot de grootste orthopedische afdelingen van Nederland voor behandelingen van aandoeningen aan het ‘bewegingsapparaat’, zowel chronisch als acuut. Hierbij gaat het om de botten, gewrichten, pezen en banden. Jaarlijks worden op onze locaties meer dan 2.000 prothesen geplaatst.

Bij onze afdeling Orthopedie kunt u met allerlei klachten van het bewegingsapparaat terecht. Denk bijvoorbeeld aan klachten aan uw gewrichten door slijtage, pijn in uw spieren en pezen, een spierscheur of een sportblessure. De afdeling Orthopedie werkt nauw samen met de afdelingen Revalidatiegeneeskunde en Sportgeneeskunde in Isala Beweegcentrum. Deze samenwerking biedt u de juiste zorg op de juiste plek!
Wij beschikken daarnaast over speciale kennis van bepaalde deelgebieden binnen de Orthopedie. Hierdoor hebben we een regionale verwijsfunctie voor de behandeling van bepaalde aandoeningen.
Denk hierbij aan:

  • Orthopedische klachten bij kinderen, zoals een klompvoetje of scoliose.
  • Behandeling van een geïnfecteerde knie- of heupprothese en revisie van een prothese.
  • Expertisecentrum Osteogenesis imperfecta.
  • Ongevalsletsels (traumatologie).

Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Bijzonder aan onze afdeling is onze opleidingsbevoegdheid en de grote aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast dragen we actief bij aan een aantal goede doelen.

Wij behandelen patiënten met sportblessures binnen onze Sportpolikliniek. De Sportpolikliniek is er voor patiënten die een hoog activiteitenniveau nastreven en zwaardere eisen stellen aan hun lichaam. U kunt op de polikliniek terecht met complexe problemen aan het bewegingsapparaat, ontstaan vanuit sportsituaties. U ziet een orthopedisch chirurg en een sportarts. Ook zijn één of twee arts-assistenten aanwezig. Zij stemmen samen met u het behandeltraject af.

Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • U blijft onder behandeling van de sportarts. Doel is uw lichaam op de juiste manier te belasten en te zorgen dat uw lichaam steeds meer belasting aankan.
  • U wordt geopereerd door de orthopedisch chirurg. Samen met de sportarts kan een vervolgtraject worden afgesproken.

Ja, wij werken nauw samen met uw fysiotherapeut, met als doel betere kwaliteit van zorg en sneller herstel. Patiënten met een indicatie voor een voorste kruisbandreconstructie, een totale heup of een knie krijgen sinds kort de mogelijkheid om een intensief behandeltraject te volgen bij Fysio+ praktijken in nauwe samenwerking met de afdeling Orthopedie. Daarnaast werken we samen met fysiotherapeuten van het rugnetwerk en het schoudernetwerk om een optimale behandeling te kunnen bieden.