Contact
Kopbeeld

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u contact opnemen met Orthopedie.

Waarom kan ik het beste kiezen voor de afdeling Orthopedie van Isala?

Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij beschikken daarnaast over speciale kennis op bepaalde gebieden binnen de Orthopedie. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van:

  • knie en heup
  • reuma
  • klachten aan uw rug
  • klachten aan uw voet
  • orthopedische klachten bij kinderen, zoals een klompvoetje
  • ongevalsletsels (Traumatologie)

Bijzonder aan onze afdeling is onze opleidingsbevoegdheid en de grote aandacht voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast dragen we actief bij aan een aantal goede doelen.

Kan ik een versneld traject voor knieën en heupen volgen?

Ja, zeker. Heeft u klachten aan uw knie of heup waardoor we uw totale gewricht moeten vervangen door een prothese? Dan biedt Orthopedie een speciaal en uniek programma voor u: FOR U. Dit staat voor Fast Orthopedic Rehabilitation Unit. Met FOR U kunt u snel revalideren, samen met patiënten die dezelfde operatie hebben gehad. Uw totale opname duurt gemiddeld vijf dagen, tegenover tien dagen in het reguliere traject.

Behandelen jullie ook sportblessures van sporters?

Wij behandelen patiënten met sportblessures binnen onze Sportpolikliniek. De Sportpolikliniek is er voor patiënten die een hoog activiteitenniveau nastreven en zwaardere eisen stellen aan hun lichaam. U kunt op de polikliniek terecht met complexe problemen aan het bewegingsapparaat, ontstaan vanuit sportsituaties. U ziet een orthopedisch chirurg en een sportarts. Ook zijn een of twee arts-assistenten aanwezig. Zij bepalen, in overleg met u, het behandeltraject. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

  • U blijft onder behandeling bij de sportarts. Doel is uw lichaam op de juiste manier te belasten. en te zorgen dat uw lichaam steeds meer belasting aankan.
  • U wordt geopereerd door de orthopedisch chirurg. Samen met de sportarts kan een vervolgtraject worden afgesproken.
Is er samenwerking met mijn fysiotherapeut?

Ja, wij werken nauw samen met uw fysiotherapeut. Patiënten met een indicatie voor een voorste kruisbandreconstructie, een totale heup of een knie krijgen sinds kort de mogelijkheid om een intensief behandeltraject te volgen bij Fysio+ praktijken in nauwe samenwerking met de afdeling Orthopedie. Met als doel betere kwaliteit van zorg en sneller herstel.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.