Contact
Kopbeeld

Knie

  1. Knie

Wij hebben een gespecialiseerd team om uw knieklachten te behandelen. Het team bestaat uit orthopedisch chirurgen, fysiotherapeuten en physician assistants. Er is bovendien veel samenwerking met de sportartsen voor een optimaal behandelplan.

Letsels van de knie

Wij hebben veel ervaring op het gebied van bandreconstructies en knieletsels. Jaarlijks opereren wij meer dan 150 patiënten aan een voorste kruisband, met goede resultaten. Met gecombineerde bandletsels bij actieve (top)sporters hebben wij veel ervaring en kunnen wij u daarin goed adviseren en behandelen.

Kraakbeenschade is een lastig probleem voor patiënten. Door een goede beoordeling en het opstellen van een plan kunnen wij met ons gespecialiseerde team de meeste kraakbeenletsels volgens de huidige inzichten behandelen.

Artrose

Een veelvoorkomende aandoening aan de knie is slijtage; ook wel artrose genoemd. Artrose betekent dat de kwaliteit van het kraakbeen van uw gewrichten afneemt. In dit geval gaat het om het kraakbeen van uw kniegewricht. Uw orthopedisch chirurg bespreekt met u de verschillende oorzaken. In sommige gevallen kan een standscorrectie veel herstel van functie bieden. Op dit gebied beschikken onze gespecialiseerde orthopedisch chirurgen over veel ervaring.

Als een knieprothese nodig is om de klachten van de artrose te verhelpen, kunnen wij u goed adviseren over de mogelijkheden en het behandelplan. In Isala doen wij meer dan 500 knievervangingen per jaar, waarvan wij de resultaten volgens de laatste inzichten bijhouden. Om u optimaal te helpen bij het herstel, ontwikkelden wij een behandeltraject met een korte opnameduur (Fast Fit) en uitgebreide ondersteuning rondom de operatie.

Door onze ervaring in knieoperaties en het aantal behandelingen die wij gespecialiseerd uitvoeren, kunnen wij kwalitatief hoge zorg leveren. Wij blijven continue werken aan de verbetering van de uitkomsten.

Orthopedie Knie Van links naar rechts, van boven naar onder: drs. Van Haastrecht, G. Dolleman, drs. Haeseker, drs. Groot, drs. Van Egmond, dr. Tulp en dr. Zuurmond.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.