Contact
Kopbeeld

Onderzoek: MinT-studie

  1. Onderzoek: MinT-studie

In de MinT-studie wordt er nagaan of de behandeling van chronische lage rugpijn met een multidisciplinair pijnprogramma met een pijnblokkade (kosten-)effectief is in vergelijking met een pijnprogramma zonder deze blokkade.

Als deelnemer kunt u na loting in twee groepen komen: in een groep met een multidisciplinair pijnprogramma mét of zonder een pijnblokkade. Het multidisciplinair pijnprogramma wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut, eventueel in samenwerking met een psycholoog. U krijgt in een periode van drie maanden een op maat gemaakte en intensief begeleide behandeling bij de fysiotherapeut, waarbij de nieuwste wetenschappelijke inzichten zijn opgenomen.

U zult hierbij doelen stellen die u helpen uw dagelijkse activiteiten beter uit te kunnen voeren zonder last te hebben van uw lage rugpijn. Met dit programma wordt geprobeerd de onderliggende oorzaak van de lage rugpijn te bestrijden. De patiëntengroep met pijnblokkade krijgt naast dit multidisciplinaire programma tot maximaal drie keer een blokkade in de lage rug bij de anesthesioloog. Met deze blokkade wordt geprobeerd (tijdelijk) de pijn in de lage rug te verdoven.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het onderzoek vindt plaats in 13 pijnklinieken in Nederland, waaraan ongeveer 800 patiënten zullen deelnemen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de studie: www.mintstudie.nl of op de site voor wetenschappelijk onderzoek van de maatschap Anesthesiologen: www.athenacare.nl.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.