Contact
Kopbeeld

Ziekenhuisopname

  1. Ziekenhuisopname

Wanneer een ziekenhuisopname voor uw operatie noodzakelijk is zijn er twee mogelijkheden: een dagopname of een meerdaagse opname.

Dagopname

U wordt ongeveer twee uur voor de ingreep opgenomen op de dagverpleging, tenzij dit anders met u is overlegd. Het moment waarop u weer naar huis mag, is afhankelijk van verschillende factoren zoals uw verdoving en herstel. Het kan daardoor voorkomen dat u pas aan het einde van de dag of in de loop van de avond naar huis mag.

Meerdaagse opname

Bij een meerdaagse opname verblijft u één of meerdere nachten op de verpleegafdeling. Dat vergt enige voorbereiding, waarvoor u de patiëntenfolder Opname in Isala kunt raadplegen.

Wachtlijstinformatie

Voor zowel de dagopname als meerdaagse opname wordt u op een wachtlijst geplaatst. De wachttijd is afhankelijk van de urgentie, de soort operatie en de lengte van de reeds bestaande wachtlijst. Aan de hand van de wachtlijst bepaalt de afdeling Planning uw opnamedatum. Deze afdeling informeert u ook wanneer uw operatie uitgevoerd wordt en waar u zich die dag dient te melden. Zij geven de opnamedatum telefonisch of schriftelijk aan u door.

Wilt u meer informatie over de wachtlijst, dan kunt u de afdeling bellen van maandag tot en met vrijdag van 11.30 tot 12.30 uur en van 15.00 tot 16.00 uur op telefoonnummer (038) 424 62 62. Ook kunt u kijken bij de wachttijden van Plastische chirurgie.

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.