Contact

Medische hulp

  1. Medische hulp

Op de afdeling Spoed zijn éénpersoonskamers. Een begeleider mag met u mee naar de behandelkamer. U wordt verzocht op uw kamer te blijven vanwege de privacy van uzelf en van andere patiënten.

U heeft een opnamegesprek met een verpleegkundige en een arts. U wordt zo nodig aangesloten op een monitor, u krijgt lichamelijk onderzoek en er worden eventuele aanvullende onderzoeken aangevraagd. Denk aan bloedonderzoek, röntgenfoto's of bijvoorbeeld een hartfilmpje. De uitslag van het bloedonderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. Soms is deze uitslag nodig voordat de arts andere onderzoeken (scan, echo) kan aanvragen.

Trauma

Grote ongevallen en levensbedreigende ziektes worden opgevangen door een traumateam in onze zogenaamde traumakamer ('trauma' is het Griekse woord voor verwonding, ongeval). Een trauma betekent een spannende tijd voor familie en naasten. Daarom zal een van onze verpleegkundigen of afdelingsassistenten uw familie begeleiden en informeren.

Eerste hartlonghulp in Isala Zwolle

Heeft u hartklachten, dan komt u naar de Eerste hartlonghulp in Isala Zwolle. Een verpleegkundige haalt u uit de wachtkamer en brengt u naar een behandelruimte. Daar voert de verpleegkundige of een arts enkele onderzoeken uit, zoals lichamelijk onderzoek, bloedonderzoek, een hartfilmpje (ECG) en / of eventueel een longfoto.

Uitslagen van onderzoeken duren ongeveer een uur. Deze uitslagen zijn nodig voor de arts om te kunnen vaststellen welke vervolgbehandeling u nodig heeft. Nadat de arts uw uitslagen heeft bekeken, heeft u een gesprek. U wordt opgenomen in het ziekenhuis of u gaat naar huis met uitleg en een vervolgafspraak.

Eerste harthulp in Isala Meppel

In Isala Meppel brengen wij spoedpatiënten met hartklachten naar de Eerste harthulp (EHH). Wij nemen patiënten op de EHH op, als wij denken dat de patiënt een hartinfarct, hartritmestoornissen of hartfalen heeft. Ook nemen wij patiënten op om de gezondheid goed in de gaten te houden. Na een aantal uren bepalen wij of de patiënt naar Coronary care (CC) in Zwolle gaat of overgeplaatst wordt naar de verpleegafdeling Cardiologie in Meppel.

Ervaringen