Contact

Urgentiebepaling

  1. Urgentiebepaling
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Spoedeisende hulp

Nadat u zich bij de balie van de Spoedeisende hulp (SEH) heeft gemeld, brengt een verpleegkundige u zo snel mogelijk naar de behandelruimte. Daar zal de arts u samen met de verpleegkundige onderzoeken en behandelen. Wanneer er niet direct een arts of behandelruimte beschikbaar is, bepaalt de verpleegkundige uw urgentie. In een kort gesprek zal de arts of verpleegkundige vragen welke klachten u heeft en zo nodig een algemeen onderzoek verrichten om de ernst van uw klachten of letsel in te schatten. Daarna bepaalt de arts of de verpleegkundige aan de hand van vooraf vastgestelde normen hoe snel een arts u moet onderzoeken en behandelen. Een kleurcode geeft aan hoe dringend uw situatie is. Lees voor meer informatie de patiëntenfolder Urgentiebepaling op de afdeling Spoedeisende Hulp.

Kleurcode voor spoedhulp

Eerste hartlonghulp bij Isala Zwolle

Patiënten met hart- en longklachten kunnen zich bij aankomst melden bij de balie van de Eerste hartlonghulp (EHLH). De baliemedewerker roept een verpleegkundige voor u op. Wanneer er niet direct een arts of behandelruimte beschikbaar is, bepaalt de verpleegkundige uw urgentie. Afhankelijk van de ernst van de klachten wordt u meteen meegenomen naar de behandelruimte, of neemt u plaats in de wachtruimte.

Als er sprake is van een reanimatie of andere levensbedreigende aandoening aan uw hart of longen, wordt u meteen opgevangen door het reanimatieteam in één van onze traumakamers. Uw verwanten worden dan opgevangen en begeleid door een medewerker. Afhankelijk van de vervolgbehandeling herstelt u verder op de Intensive care of de Hartbewaking.

Eerste harthulp in Isala Diaconessenhuis

In het Diaconessenhuis brengen wij spoedpatiënten met hartklachten naar de Eerste harthulp. Wij nemen patiënten  op de Eerste harthulp op, als we denken dat er sprake is van een hartinfarct, hartritmestoornissen, hartfalen. Ook nemen we patiënten op ter observatie. Na een aantal uren wordt bepaald of de patiënt naar Coronary care gaat of overgeplaatst wordt naar de verpleegafdeling Cardiologie.

We vragen uw begrip

We hopen dat u begrijpt dat sommige patiënten ernstig ziek zijn of een ernstig letsel hebben en directe behandeling nodig hebben. Deze patiënten gaan dus vóór de patiënten die minder erg ziek zijn of een minder ernstig letsel hebben. Ook proberen we kinderen zo snel mogelijk te behandelen, als dat mogelijk is. Ons streven is altijd om patiënten zo snel mogelijk te helpen, maar er kunnen onverhoopt vertragingen optreden waardoor er langere wachttijden ontstaan. We hopen dat u hier begrip voor heeft.