Contact

Stomazorg

  1. Stomazorg
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

U krijgt met de polikliniek Stomazorg te maken als u een stoma heeft of krijgt. Een stoma hebben, is ingrijpend in uw leven. Niet alleen vóór de operatie waarbij u een stoma krijgt, maar ook daarna.

Uw lichaam verandert en u heeft een ziekte of ongeluk meegemaakt waardoor de stoma nodig is, dit leidt tot een verwerkingsproces. De polikliniek Stomazorg ondersteunt u hierbij. Lees meer over de afdeling.

 

contact

Neem contact op met Stomazorg

Als u een stoma krijgt, belt de verpleegkundig consulent stoma u voor de eerste afspraak. Dit gebeurt op verzoek van uw arts.

Contact en locaties

Leven met een stoma

Een stoma krijgen is een ingrijpende gebeurtenis. Het begint al met een vervelende situatie - een ziekte of ongeluk - waardoor een stoma aangelegd moet worden. Daar komt bij dat het lichaam door de aanleg van het stoma verandert. Wie een stoma krijgt, heeft tijd nodig om dit lichamelijk en geestelijk te verwerken.

Lees verder

De stoma

De keuze voor een bepaald type stoma is afhankelijk van de situatie: gaat het om een darm- of urinestoma, waarom is de stoma nodig en is de stoma tijdelijk of blijvend? In de patiëntenfolder vindt u informatie over verschillende soorten stoma’s en de aanleg ervan.

Lees verder

Aandoeningen en behandelingen

Ervaringen

Onze keurmerken