Contact

  1. Over de afdeling

​U krijgt een afspraak op de Polikliniek Urologie na doorverwijzing van uw huisarts of specialist. U heeft hier een afspraak met de uroloog. Ook kunt u te maken krijgen met arts-assistenten of de regieverpleegkundige oncologie.

De urologische oncologie betreft het opsporen en behandelen van kwaadaardige afwijkingen in het gehele urogenitale stelsel, dit zijn de urinewegen van mannen en vrouwen en de geslachtsorganen van mannen. De volgende aandoeningen vallen onder de urologische oncologie:

De uroloog doet zelf veel onderzoek om kanker aan te tonen, bijvoorbeeld via een kijkonderzoek van de blaas of een echo-onderzoek van de prostaat. De behandeling die voor u nodig is wordt vaak bepaald na bespreking met andere specialisten en collega's (multidisciplinaire bespreking). Uw behandeling kan bestaan uit een operatie, radiotherapie en/of systemische therapie.

Als er sprake is van kanker in de urinewegen, wordt u door de uroloog geïnformeerd over het verdere traject van onderzoek en behandeling. Ook maakt u kennis met de regieverpleegkundige. Zij geeft informatie over de verschillende mogelijkheden en begeleidt u tijdens uw behandeling.

Ervaringen