Contact

Welkom bij de afdeling Verloskunde

  1. Welkom bij de afdeling Verloskunde

Bevallen is bijzonder en spannend tegelijk. Hoe fijn is het dan om in een omgeving te zijn waar alles en iedereen klaarstaat om u en uw baby de best mogelijke start te geven? Als afdeling Verloskunde van het Isala Vrouw-kindcentrum bieden wij u deze omgeving.

Binnen het Vrouw-kindcentrum zijn de volgende specialismen ondergebracht: Gynaecologie, Verloskunde, Fertiliteit, Neonatologie en Kindergeneeskunde. Zo zijn de lijntjes kort en werken we optimaal samen.

Op deze plek vertellen wij u graag meer over onze afdeling Verloskunde. Hier werkt 24 uur per dag, zeven dagen per week een team van betrokken artsen en verpleegkundigen, zijn prachtige verloskraamkamers aanwezig en beschikken we over een Obstetrische high care. Als uw bevalling onverwachts minder goed verlopen, dan is medische zorg dus altijd dichtbij.  

Huiselijk en de beste zorg

In Nederland kunt u bij een ongecompliceerde zwangerschap zelf kiezen of u thuis bevalt of in het ziekenhuis. Kiest u ervoor om in Isala te bevallen, dan bevalt u in een eigen ruime verloskraamkamer, compleet met keukenblokje met magnetron en een badkamer die van alle gemakken is voorzien. Natuurlijk kan uw partner ook blijven overnachten, een slaapbankje staat klaar in uw kamer. Zo bevalt u in een huiselijke omgeving, met veel privacy en uw eigen verloskundige, met medische zorg in de buurt. Bevalt u op medische indicatie in Isala? Dan begeleidt een klinisch verloskundige en/of een gynaecoloog (in opleiding) u tijdens uw zwangerschap en bevalling. In Isala zijn verschillende vormen van pijnstilling tijdens de bevalling mogelijk. Als u pijnstilling tijdens uw bevalling wenst of u kunt door de pijn niet voldoende ontspannen om uw kindje geboren te laten worden, dan kijken we samen welke vorm van pijnstilling voor u de beste optie is.

Broertjes en zusjes zijn welkom!

Met de geboorte van uw kindje wordt ook een nieuw gezin geboren. In Isala zien we u en uw pasgeboren baby als één geheel en betrekken we uw hele gezin bij de zorg. Gezinsgerichte zorg noemen wij dat. Zo wennen jullie snel aan elkaar, wat belangrijk is voor een goede hechting. Vanaf de geboorte verblijft uw kindje bij u op uw kamer, waar ook uw partner kan blijven slapen. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u als ouders zelf bepaalt wanneer u bezoek wit ontvangen. Broertjes en zusjes zijn dan ook van harte welkom.

Het Isala Vrouw-kindcentrum

Als afdeling Verloskunde maken wij deel uit van het Isala Vrouw-kindcentrum samen met de specialismen: Verloskunde, Gynaecologie, Fertiliteit, Neonatologie (Neonatale intensive care unit) en Kindergeneeskunde. Zo werken wij optimaal samen om u de beste zorg te kunnen geven.

Ervaringen