Contact
Kopbeeld

Vrouw-kindcentrum

  1. Vrouw-kindcentrum
Coronavirus Isala neemt maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19)

Het Isala Vrouw-kindcentrum is hét centrum binnen Isala voor zorg aan vrouwen en hun partners, (aanstaande) moeders, pasgeboren baby's, te vroeggeboren baby's en kinderen. Wij bieden hoogwaardige specialistische zorg voor vrouw én kind in een gemoedelijke omgeving.

Elke dag maken wij ons hard voor nòg betere zorg, waarbij uw tevredenheid als patiënt voorop staat. Alle medewerkers van het Vrouw-kindcentrum werken daar iedere dag met hart en ziel aan. Ons motto is dan ook: ‘Samen beter, samen verder!’ Lees meer over het centrum.

contact
Neem contact op met Isala Vrouw-kindcentrum

Voor een afspraak op de poliklinieken van het Vrouw-kindcentrum heeft u een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig.

Contact en locaties

Welkom bij het Isala Vrouw-kindcentrum

Het Isala Vrouw-kindcentrum bestaat uit vier specialismen: Fertiliteit, Verloskunde en Gynaecologie, NICU (Neonatale intensive care unit), Kindergeneeskunde en Urologie. Zo kunnen deze specialismen optimaal samenwerken. U en uw partner kunnen in het Isala Vrouw-kindcentrum terecht voor alle problemen rond vruchtbaarheid, gynaecologie, zwangerschap, bevallen en voor medische zorg voor uw (pasgeboren) kind.

Lees verder
Hartjes

Kinderraad

Isala heeft een Kinderraad. Een groep enthousiaste meiden en jongens in de leeftijd van 10 tot 18 jaar. Zij komen regelmatig in Isala en kunnen daarom goed meedenken over hoe het in ons ziekenhuis gaat. Maar vooral ook over wat beter kan in Isala.

Lees verder

Gezichten van Vrouw-kindcentrum

N. de Lange gynaecoloog-oncoloog
dr. E.J. Schroor kinderarts
G.A. Dijkstra uroloog
G.D. Mantel gynaecoloog
L. Veenhuizen kinderarts
dr. E. te Slaa uroloog
D.H.J. Martens kinderarts
C.A. Bout uroloog
dr. G. Teklenburg gynaecoloog
O.F. Norbruis kinderarts-gastro-enteroloog
J. Dijkstra gynaecoloog
dr. H.W.F. van Eijndhoven gynaecoloog
dr. J. van Eyck gynaecoloog
S.M. van Vliet GZ psycholoog kind & jeugd
dr. H.H. de Haan gynaecoloog
dr. M.H.J.M. Curfs klinisch embryoloog
B. Nij Bijvank perinatoloog
H.M. Knol gynaecoloog, fellow perinatologie
H.G. ter Brugge gynaecoloog
J. van Driel kinderarts
L. Janssens kinderarts
R. Witteveen kinderarts-pulmonoloog
T.D. de Haan uroloog
E. Maza kinderarts - kinderneuroloog
G.T.R. Manten gynaecoloog
dr. V.H.W.M. Jongen gynaecoloog
K. Boessenkool GZ psycholoog Kind & Jeugd
dr. E. Cauberg uroloog
S. Mourad gynaecoloog
dr. G.M. Vermeulen gynaecoloog
V.J. Langenhorst kinderarts
M.E. Blankestijn fertiliteitsarts en arts-seksuoloog
C. Blaauw GZ-psycholoog Kind & Jeugd in opleiding tot klinisch psycholoog
R. Lotgering psycholoog Kind & Jeugd
J. Potjewijd kinderarts
M. Trompetter uroloog
dr. B.J. Cohlen gynaecoloog
M.N Smit kinderarts
A.J. Krüse gynaecoloog-oncoloog
W.H. Hirdes uroloog
E. de Groot kinderarts
dr. J. Bekhof kinderarts
S.T.A. Teklenburg-Roord kinderarts
dr. M.K. Engberts urogynaecoloog
E.J.A. Jacobs fertiliteitsarts
H. Withaar klinisch psycholoog
H.J. van Unen kinderarts
A.A. van Kamp feriliteitsarts
N.N. van Grinsven gynaecoloog
A.G.H Rutten fertiliteitsarts
dr. L.P.W. Witte uroloog
dr. C.C.A.W. van Bavel klinisch embryoloog
dr. M.G. Steffens uroloog
A. Albersen uroloog
dr. W.K.H. Kuchenbecker gynaecoloog
D.M. Broekhuijsen kinderarts
A.M. Joostens gynaecoloog
M. van den Berg arts-seksuoloog
prof. dr. P.L.P Brand kinderarts-pulmonoloog
J. Bosma gynaecoloog-perinatoloog
E.A.J.M. Spaans-Hummeling kinderarts
IVF
Isala Fertiliteitscentrum

Het Isala Fertiliteitscentrum is het grootste niet-academische fertiliteitscentrum van Nederland. U kunt bij ons vrijwel alle fertiliteitsonderzoeken en -behandelingen doorlopen. Hierbij staan kwaliteit en patiëntgerichtheid voorop. Ons team is klein, toegankelijk en betrokken. Wij verbeteren continu onze zorg en doen innovatief wetenschappelijk onderzoek. En het belangrijkste: we zetten ons als team met hart en ziel in voor uw maximale kans op zwangerschap.

Ouders en baby
afdeling Verloskunde

De afdeling Verloskunde biedt hoogwaardige specialistische zorg. Naast een verlosafdeling met prachtige kraamsuites, waar u en uw partner tijdens de hele bevalling (en zo nodig daarna) kunnen verblijven, hebben we ook een Obstetrische high care afdeling. Dit is een hoog gespecialiseerde afdeling voor vrouwen met een gecompliceerde zwangerschap.

Gezicht vrouw
afdeling Gynaecologie

Hoogwaardige specialistische zorg vindt ook plaats binnen ons Bekkenbodemcentrum. Hier worden complexe incontinentie- en verzakkingsoperaties uitgevoerd, maar kunt u ook terecht voor een laagdrempelige beoordeling van uw klachten door een bekkenfysiotherapeut, uroloog of gynaecoloog. Naast bijzondere expertise op het gebied van bekkenbodemproblematiek heeft het Isala Vrouw-kindcentrum ook een gespecialiseerd centrum voor endometriose, seksuologie en menstruatieklachten.

Gang kinderafdeling
afdeling Kindergeneeskunde

Op de afdeling Kindergeneeskunde bieden wij bijzondere zorg voor kinderen, van pasgeborenen tot adolescenten. De afdeling Kindergeneeskunde bestaat uit een high en medium care afdeling voor pasgeborenen en een afdeling voor oudere kinderen. Uw kind verblijft er samen met leeftijdgenoten en de verpleging is speciaal afgestemd op kinderen.

Baby in couveuse
Neonatale intensive care unit

Op de Neonatale intensive care unit (NICU) nemen wij pasgeboren kinderen op die intensieve zorg en behandeling nodig hebben. De NICU en Obstetrische high care afdeling vormen samen het Perinatologisch centrum van Isala. Dit centrum biedt intensieve zorg aan vrouwen met een gecompliceerde zwangerschap en/of zieke/bedreigde foetus. In Nederland zijn er slechts tien van deze centra.

Oudere patiënt
afdeling Urologie

U komt bij de uroloog wanneer u last heeft van blaas-, nier- en prostaataandoeningen, nierstenen, incontinentie, urineweginfecties, of van een kwaadaardige aandoening op urologisch gebied. Daarnaast behandelt de uroloog klachten rond fertiliteit (vruchtbaarheid), impotentie, en (aangeboren) afwijkingen van de mannelijke geslachtsorganen. Op de afdeling Urologie behandelen we patiënten van alle leeftijden, inclusief kinderen, en zowel mannen als vrouwen.

'In de couveusesuite waren we samen'

Het team van het Isala Vrouw-kindcentrum streeft elke dag naar persoonlijke en gezinsgerichte zorg tijdens de zwangerschap en (na) de bevalling. De kersverse ouders Esther van Aalderen en Alex Lamers verbleven met zoontje Mats in de couveusesuite van de Kinderafdeling.

Lees meer
Gezin

Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina. U kunt ook kijken bij de meestgestelde vragen.