Contact

H.A.F. Luning

  1. H.A.F. Luning
H. Luning

H.A.F. Luning

orthopedisch chirurg


‘Tijdens de opleiding tot orthopedisch chirurg in het Leyenburg Ziekenhuis in Den Haag werd ik aangestoken door het enthousiasme van een van mijn opleiders voor de behandeling van afwijkingen aan of rondom de voet en de enkel. Het kan soms best een uitdaging zijn om te achterhalen wat de daadwerkelijke oorzaak van de klachten is, die veelal behoorlijk impact hebben op de kwaliteit van het leven van de patiënt. Soms kunnen mensen slechts met moeite nog een stukje wandelen bij bijvoorbeeld peesproblemen rond de enkel. Soms wordt nachtelijke pijn ervaren bij slijtage of past bijna geen schoen meer bij standsafwijkingen van een teen. Het is dan aan mij om uit te leggen wat de behandelmogelijkheden zijn, zowel zonder als met een operatie. En als een operatieve behandeling een optie is, leg ik altijd de procedure, de nabehandeling en de kans op complicaties uit. De patiënt kan dan een weloverwogen keuze maken over de behandeling.
Naast de zorg voor de mensen met voet- en enkelproblemen, span ik me binnen Isala ook in om zo goed mogelijk zorg te organiseren voor de kwetsbare patiënten met een heupfractuur. Door de vergrijzing zal het aantal heupfracturen in de toekomst toenemen. Samen met internisten-oudergeneeskunde, anesthesisten, traumachirurgen, SEH-artsen, fysiotherapeuten, managers en verpleegkundigen zijn we continu bezig deze categorie patiënten steeds beter te helpen door zogenaamde zorgpaden te evalueren en waar nodig te optimaliseren. Het doel daarbij is de patiënt weer zo snel als mogelijk op de been te krijgen, en daarbij de kans op vervelende gevolgen van de opname en behandeling zo laag mogelijk te houden. Juist bij deze categorie patiënten is de kans op verlies op mobiliteit en zelfstandigheid groot en de samenwerking van de verschillende disciplines zo belangrijk.
Ook ben ik betrokken bij de invulling van de nieuwbouw op locatie Isala Meppel. In het nieuwe ziekenhuis willen wij de beleving voor de patiënt op een nog hoger niveau krijgen op het gebied van gastvrijheid. Gastvrijheid in de zorg kent vele aspecten, variërend van beperken van de wachttijden, de bejegening van iedere medewerker jegens de bezoekers, tot extra service en faciliteiten op de opnameafdeling. Het is onze uitdaging dit voor het hele traject van het eerste bezoek op de polikliniek tot de laatste controle na een operatie te realiseren.’
Dokter Luning houdt spreekuur in Isala Diaconessenhuis Meppel en Steenwijk.

Beoordeel dokter Luning op ZorgkaartNederland.

Opleidingen

  • 1987 - 1995: Geneeskunde, Universiteit van Groningen
  • 1995-1997: AGNIO chirugie Medisch Spectrum Twente, Enschede
  • 1998: AGIO orthopedie, cluster Rotterdam
  • 1999 - 2000: Vooropleiding chirurgie, Bronovo Ziekenhuis, Den Haag
  • 2001, 2002 en 2004: AGIO orthopedie Ziekenhuis Leijenburg, Den Haag
  • 2003: AGIO orthopedie Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam
BIG-nummer: 69045212101