Contact

M.M. Auping

  1. M.M. (Marjolein) Auping
Punt Coronavirus (COVID-19) Hier vindt u belangrijke informatie over uw afspraak, onderzoek of behandeling.
Foto van medewerker

M.M. Auping

physician assistant


Marjolein Auping is sinds 2017 werkzaam op de polikliniek Longgeneeskunde.

Na de opleiding voor fysiotherapie aan de HMN Utrecht, heeft zij 23 jaar gewerkt als fysiotherapeut in de (geriatrische) revalidatie, waarna zij de overstap maakte naar Longgeneeskunde bij Isala in Zwolle.

In haar functie als physician asssistant ondersteunt zij longartsen door zelfstandig en structureel medische taken van de medisch specialist over te nemen. De physician assistant beschikt over brede medische kennis en vaardigheden. Ook het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek behoort tot het competentieprofiel.

Verder speelt Marjolein een belangrijke rol bij de ondersteuning van de medisch specialisten in Isala Slaapcentrum. De afdeling Longgeneeskunde participeert samen met de specialismen Neurologie, Kaakchirurgie en Keel-, Neus- en Oorheelkunde in het Slaapcentrum. In het Slaapcentrum worden patiënten met verdenking van slaapproblemen gezien door een physician assistant en zo nodig door een multidisciplinair team van specialisten. Binnen het Isala Slaapcentrum heeft de physician assistant een coördinerende rol bij het multidisciplinair overleg. Zij draagt zorg voor het bespreken van de diagnose en het behandelplan met de patiënt. Verder vervolgt zij de patiënt bij de behandeling en past zij de behandeling aan waar nodig.

Opleidingen

  • Opleiding Physician Assistant aan de Hanze Hogeschool Groningen.
  • Opleiding fysiotherapie aan de HMN Utrecht.
BIG-nummer: 19048387781