ISALA

Maag-, darm- en leverziekten

Opleiden en kennis delen​

Binnen de afdeling MDL leiden wij artsen op tot basisarts, internist en MDL-arts. Het kan zijn dat patiënten in eerste instantie een van deze mensen in opleiding treffen. Al onze artsen in opleiding krijgen intensieve begeleiding van gediplomeerde MDL-artsen.

Vanwege onze opgebouwde expertise en geavanceerde onderzoekstechnieken kijken regelmatig specialisten uit andere ziekenhuizen op onze afdeling met ons mee. De opleiding tot MDL-arts vindt plaats in samenwerking met het UMCG.

Binnen de MDL-afdeling zijn diverse vervolgopleidingen te volgen, zoals:

  • MDL-opleiding voor verpleegkundigen
  • opleiding tot endoscopie-assistent
  • opleiding tot Nurse Endoscopist.

Wetenschappelijk onderzoek

De MDL-afdeling van Isala verricht veel wetenschappelijk onderzoek, vaak in samenwerking met andere instellingen en ziekenhuizen. Naast onderzoek op het gebied van inflammatoir darmlijden en erfelijke darmziekten doen we samen met het AMC Barrett-onderzoek. Daarnaast zijn wij lid van de landelijke Pancreatitiswerkgroep Nederland.

Kwaliteit

Op de MDL-afdeling van Isala behandelen we al onze patiënten volgens de landelijke richtlijnen van de beroepsgroep van Maag-Darm-Leverartsen.

Wachttijden

Isala doet er alles aan om uw wachttijd zo kort mogelijk te houden. Bekijk de wachttijden voor de afdeling Maag-, darm-, leverziekten.