ISALA

Maag-, darm- en leverziekten

Verwijsinformatie voor huisartsen

Hier vindt u informatie over hoe u een patiënt naar de MDL-afdeling van Isala kunt doorverwijzen. Bij Onderzoeken en behandelingen leest u hoe u dit per onderzoek kunt doen. Onze fax- en telefoonnummers vindt u onder Contact. Digitaal doorverwijzen kan ook via ZorgDomein.

Polikliniek

U kunt uw patiënten doorverwijzen naar onze polikliniek door ons een fax te sturen. We vragen u hierin de volgende informatie op te nemen:

  • reden van verwijzing
  • voorgeschiedenis
  • actuele medicatie
  • korte beschrijving van het probleem
  • al verricht aanvullend onderzoek.

Wilt u ook meteen het Isala patiëntentoestemmingsformulier meesturen als er aanvullend onderzoek elders is verricht? Dan kunnen wij voorafgaand aan het polikliniekbezoek de correspondentie of beelden opvragen.

Elke dag beoordeelt een MDL-arts de faxen. Binnen een week ontvangt uw patiënt bericht over de afspraak. Ook patiënten die binnen een week beoordeeld moeten worden, kunt u aanmelden via een faxbericht. Moet de beoordeling op kortere termijn plaatsvinden? Bel dan met de dienstdoende MDL-arts.​

Second opinion

U kunt uw patiënt voor een second opinion naar de MDL-afdeling doorverwijzen door ons een fax te sturen. Wilt u zo veel mogelijk medische gegevens van uw patiënt direct meesturen? Ook ontvangen wij graag het Isala patiëntentoestemmingsformulier om de correspondentie en beelden van elders verricht aanvullend onderzoek alvast op te vragen. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden op het polikliniek bezoek van uw patiënt.

Verwijsinformatie voor overige verwijzers

Als specialist van een ander ziekenhuis kunt u patiënten voor diverse onderzoeken en behandelingen doorverwijzen naar de MDL-afdeling van Isala. Bij Onderzoeken en behandelingen leest u hoe u dit per onderzoek of behandeling kunt doen. Onze fax- en telefoonnummers vindt u onder Contact.

Second opinion

U kunt uw patiënt voor een second opinion naar de MDL-afdeling doorverwijzen door een verwijsbrief naar ons te faxen.
We vragen u hierin de volgende informatie op te nemen:

  • reden van verwijzing
  • voorgeschiedenis
  • actuele medicatie
  • korte beschrijving van het probleem
  • al verricht aanvullend onderzoek.

Wilt u de verrichtte beeldvorming op CD branden en met het radiologieverslag naar ons opsturen?
Wilt u ook meteen het Isala patiëntentoestemmingsformulier meesturen? Dan kunnen wij voorafgaand aan het polikliniekbezoek eventueel aanvullende correspondentie opvragen.