ISALA

Pathologie

Als u bij ons onderzoek aanvraagt, is het van belang dat u het onderzoeksmateriaal op de juiste manier instuurt. Hierdoor kunnen we het materiaal optimaal verwerken. Bekijk voor meer informatie het protocol: 'Insturen patiënten/materiaal voor pathologisch onderzoek'.

Aanvragen intern

Onderzoek aanvragen

Om onderzoek aan te vragen gebruikt u een van de volgende formulieren:

Verzamelen onderzoeksmateriaal

Brancadiers halen tijdens kantooruren op werkdagen ieder uur materiaal op van de afdelingen en brengen dit naar de afdeling Pathologie. Op zaterdag, zon- en feestdagen is er sprake van een lagere frequentie.

Verstrekking afname- en verzendmateriaal

Afname- en verzendmateriaal is te bestellen via SAP. Bij vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Pathologie t (038) 424 31 10.

Verzamelpunt onderzoeksmateriaal polikliniek Kampen

Op de polikliniek Kampen is één verzamelpunt voor afgenomen onderzoeksmateriaal. Dit is het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL). Hier kunt u het materiaal in een bak of koelkast plaatsen. Vanuit het KCL wordt het materiaal vervoerd naar het Laboratorium voor Pathologie (PA). Dit vervoer verloopt als volgt: De bodedienst van polikliniek Kampen haalt op werkdagen materiaal op van het KCL om 12.30 uur en brengt dit naar de afdeling Pathologie.​