Contact

Longpunt Hoogeveen & regio: Wat gebeurt er als de ziekte erger wordt (palliatieve zorg)?

  1. Longpunt Hoogeveen & regio: Wat gebeurt er als de ziekte erger wordt (palliatieve zorg)?

Op 17 oktober gaat Longpunt Hoogeveen & regio over palliatieve zorg bij een longziekte.

Longpunt: palliatieve zorg bij longziekten

 

Op 17 oktober is er weer een Longpunt bijeenkomst in Hoogeveen georganiseerd door het Longfonds in samenwerking met Icare en Treant. U bent van harte welkom.

Tijdens het Longpunt besteden verpleegkundig specialist palliatieve zorg Mariska Reurink van Icare en het Palliatief Consultatieteam Drenthe aandacht aan het thema: ‘Palliatieve zorg bij longziekte'. Wat gebeurt er als de ziekte erger wordt en hoe zorgen we voor zo optimaal als mogelijk comfort?’

Palliatieve zorg is de zorg gaat over het verzachten of verlichten van de klachten van mensen met een ongeneeslijke ziekte. COPD en longfibrose zijn zulke ziekten. De laatste jaren komt er daarom steeds meer aandacht voor palliatieve zorg bij longziekten. Palliatieve zorg bij longziekten gaat over begeleiding en behandeling van mensen met een gevorderde (in een ver stadium) longziekte. Het doel is de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren. En daarmee de kwaliteit van leven van patiënten. In de bijeenkomst wordt een inleiding gegeven in de palliatieve zorg. En wordt ingegaan op medicatie en behandelingen die een rol kunnen spelen in de palliatieve levensfase. Ook komen onderwerpen als palliatieve sedatie en euthanasie aan bod.

Meer informatie

Deelnemen is gratis.
Wij vragen u zich wel aan te melden door een e-mail te sturen naar: 
Meer informatie: 0528 37 18 21.
E-mail: drenthe@regio.longfonds.nl

Wij verzoeken u om tijdens deze bijeenkomsten geen geurtjes te gebruiken. 

Praktische informatie

Datum

Donderdag 17 oktober 2024
14.00 - 16.00 uur

Voor wie

Voor mensen met een longziekte en hun naasten. 

Locatie

Zalencomplex de Vredehorst
Zuidwoldigerweg 32
Hoogeveen

Longpunten

Bij alle Longpunten zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden onder andere (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers er een voordracht. Uiteraard kunt u bij de zorgverleners met vragen terecht. De Longpunten zijn ook dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en van elkaar te leren. Georganiseerd door het Longfonds, met hulp van veel zorgprofessionals, soms ook van Isala.