Contact

Connected care

  1. Connected care
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Zorg steeds vaker thuis

De zorg verplaatst zich de komende jaren steeds meer vanuit het ziekenhuis naar u thuis. Met innovaties als telemonitoring is het mogelijk om minder vaak naar het ziekenhuis te komen en juist meer contact te hebben met uw arts of verpleegkundige. Al verschillende patiënten met COPD, hartfalen en de ziekte van Crohn ervaren dit. Thuis via hun eigen iPad hebben zij vaste contactmomenten met hun zorgverlener, bijvoorbeeld eens per week. Zo hoeven zij geen vermoeiende rit naar het ziekenhuis te ondernemen en worden signalen over het achteruit gaan van de gezondheid eerder opgevangen. Ook behandelingen worden steeds vaker thuis gegeven, zoals chemotherapie.

De patiënt steeds meer de regie

‘Een gezonde eter is sneller beter’, met deze gedachte hebben onze diëtisten de Isala Voeding App ontwikkeld. Met de app kunnen patiënten zelf bijhouden wat zij eten. De app vertaalt dit vervolgens naar de hoeveelheid voedingsstoffen die zij binnenkrijgen: eiwit, natrium, vocht, energie, fosfaat en koolhydraten. Een geweldige ondersteuning om bijvoorbeeld eiwitrijk, of juist zoutarm te eten. De app is voor iedereen te downloaden via de Playstore voor Android en de AppStore van Apple.

Samenwerken met de huisarts

Technologische ontwikkelingen maken het steeds makkelijker intensiever samen te werken. Zo versturen ambulances de patiëntgegevens al naar de Spoedeisende hulp terwijl ze op weg zijn naar Isala. Hierdoor kunnen wij de patiënt bij aankomst nog sneller de juiste zorg geven. Een ander mooi voorbeeld zijn de tele-ECG’s. Huisartsen versturen deze hartfilmpjes naar het Isala Hartcentrum, waar een cardioloog ze beoordeelt. Zo kan beter gekeken worden of het nodig is dat een patiënt naar het ziekenhuis komt.

Connected Care Center

Isala heeft sinds begin 2019 een Connected Care Center (CCC). Dit jonge onderdeel van het ziekenhuis is er om de ontwikkeling en groei te stimuleren van ziekenhuiszorg, waarbij de patiënt niet naar het ziekenhuis komt, maar thuis in zijn vertrouwde omgeving kan blijven.

Ervaringen