Contact

Connected Care Center

  1. Connected Care Center
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Isala heeft sinds begin 2019 een Connected Care Center (CCC). Dit jonge onderdeel van het ziekenhuis is er om de ontwikkeling en groei te stimuleren van ziekenhuiszorg, waarbij de patiënt niet naar het ziekenhuis komt, maar thuis in zijn vertrouwde omgeving kan blijven.

De term ‘connected care’ slaat op de verbinding met het ziekenhuis die de patiënt heeft bij deze zorg. Vormen van connected care zijn bijvoorbeeld telemonitoring, online consult en controlegesprekken, ook in combinatie met huisbezoeken door een gespecialiseerd verpleegkundige. Bij connected care wordt vaak gebruik gemaakt van speciale meetapparatuur, ook wel point of care toepassingen, die via internet is verbonden met het ziekenhuis en die bij Isala kan worden uitgelezen.

Isala wil meer patiënten van allerlei specialismen de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van connected care. Het CCC adviseert iedereen die dit type zorg wil ontwikkelen. Ook coördineert het CCC de groei van het aanbod connected care dat Isala biedt voor de patiënt. Initiatiefnemers van nieuwe vormen van connected care binnen Isala kunnen gebruik maken van het CCC voor:

  • Overzicht in de mogelijkheden, drempels, wet- en regelgeving om rekening mee te houden bij de ontwikkeling.
  • Verbinding met andere initiatieven binnen of buiten Isala die de eigen ontwikkeling beter of kansrijker kunnen maken.
  • Advies op weg naar succesvolle introductie van de zorg als zorgproduct bij verzekeraars.

Het Isala CCC werkt ambulant en heeft dus geen gebouw of kantoor. Aan het roer van het CCC staat programmadirecteur Jan Gerard Maring.

Jan Gerard Maring Jan Gerard Maring, Programmadirecteur Connected Care Center

Ervaringen