
Meestgestelde vragen
- Isala
- Praktische informatie
- Meestgestelde vragen
Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, dan kunt u gebruik maken van het formulier Stel een vraag.
Dit kunt u doen door telefonisch contact op te nemen met het secretariaat van de polikliniek. Telefoonnummers poliklinieken.
Ga naar MijnIsala, log in met uw DigiD en vul uw mobiele telefoonnummer en e-mailadres in. Of geef uw gegevens door bij de Centrale balie tijdens uw volgende bezoek aan de polikliniek.
U kunt parkeren op:
- P1 (ingang Dr. van Heesweg): voor patiënten en bezoekers hoofdgebouw (V) en gebouwen D, P, R en W
- P2 (ingang Dr. Spanjaardweg): voor patiënten en bezoekers gebouwen A, B en C
- P3 (ingang Dr. van Thienenweg): voor patiënten en bezoekers hoofdgebouw (V) en gebouwen D, P, R en W
- Spoed: alleen voor bezoekers Spoedeisende hulp en Huisartsenpost
Voor gebouw L geldt: waar u uw auto parkeert voor een bezoek aan Isala Harthuis ligt aan het doel van uw bezoek.
- Heeft u een polikliniekafspraak in gebouw L bij de cardioloog, de verpleegkundig specialist of de ECG-laborante, parkeer dan uw auto op de nabij gelegen parkeerterreinen P1 of P2. Daarna volgt u lopend de bewegwijzering naar gebouw L.
- Volgt u een hartrevalidatieprogramma in Isala Harthuis, parkeer uw auto dan op de eigen parkeerplaats van Isala Harthuis (gebouw L). Deze parkeerplaatsen zijn gemarkeerd met een bordje ‘Isala Harthuis’.
- P1: buiten bij de hoofdingang aan de achterzijde
- P2: centraal op het parkeerterrein
- P3: bij de in-/uitgang van de parkeergarage
U kunt afrekenen bij alle parkeerautomaten.
Het is mogelijk om iemand af te zetten bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Dit kan zowel aan de kant van de Dr. van Heesweg als aan de achterzijde (bereikbaar via P1). Begeleidt u een patiënt die slecht ter been is? Dan kunt u diegene ook eerst afzetten bij de hoofdingang. Daar kunt u eventueel een gastvrouw/heer vragen om de patiënt even op te vangen, totdat u uw auto heeft geparkeerd.
Komt u met de taxi, dan kan deze u afzetten voor de hoofdingang aan de Dr. van Heesweg. Daar is ook de taxistandplaats.
Komt u voor Isala spoed of de huisartsenpost dan kunt u afgezet worden bij de ingang van Isala spoed. Hier is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor kort parkeren beschikbaar. U kunt de auto ook parkeren op één van de overige parkeerplaatsen.
Voor fietsers en bromfietsers is er direct links naast de hoofdingang aan de Dr. van Heesweg een grote overdekte fiets- en bromfietsstalling.
Motoren kunnen geparkeerd worden in een parkeervak van P1, P2 of P3.
Dat kunt u op de volgende manieren doen:
- telefonisch via (038) 424 54 79 van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.30 uur.
- in het ziekenhuis bij de centrale balie in het hoofdgebouw (V). Neem wel een identiteitsbewijs mee.
- door in te loggen op MijnIsala.
Ga naar wijzigen huisarts-/relatiegegevens.
Huisdieren zijn niet toegestaan in het ziekenhuis. Dieren kunnen namelijk micro-organismen bij zich dragen die voor andere patiënten schadelijk kunnen zijn. Soms maken we een uitzondering, bijvoorbeeld als u afhankelijk bent van een hulphond. Uw hulphond is uiteraard van harte welkom in Isala. Deze moet wel altijd aangelijnd zijn én herkenbaar zijn als hulphond (door bijvoorbeeld het dragen van een dekje met het logo van uw hulphond-organisatie).
Daarnaast vragen wij u het volgende:
- Heeft u een poliklinische afspraak? Meld dan bij het maken van de afspraak dat u uw hulphond wilt meenemen.
- Wordt u opgenomen op een verpleegafdeling? Laat dan vóór uw opname aan de afdeling weten dat u afhankelijk bent van uw hulphond. Uw hulphond kan bij opname niet tijdens de opnameperiode in het ziekenhuis verblijven.
- Komt u op bezoek bij een patiënt? Vraag dan voorafgaand aan uw bezoek bij de afdeling of u uw hulphond mag meenemen. Het kan zijn dat uw hulphond een afdeling niet mag betreden in verband met verminderde weerstand van patiënten.
Als u een klacht heeft of een opmerking probeer deze dan eerst te bespreken met diegene die daarvoor verantwoordelijk is, bijvoorbeeld uw arts. Komt u er niet uit? Of u praat liever met iemand die meer afstand heeft? Dan kunt u contact opnemen met de klachtenfunctionaris van Isala.
U kunt om inzage vragen aan uw zorgverlener of u kunt schriftelijk of per e-mail een verzoek indienen bij de privacyfunctionaris. Er zijn speciale formulieren die u kunt gebruiken. Hierop kunt u ook aangeven of u een kopie wilt van uw medisch dossier. Dat kan tegen betaling. Vergeet niet om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te sturen. Ga naar Recht op patiëntendossier.
Als u een vraag heeft over de prijs voor uw behandeling of over een rekening die u heeft ontvangen voor ziekenhuiszorg, bekijk dan eerst de lijst met veel gestelde vragen op de pagina Rekening en toelichting prijs.
Als u dan toch nog vragen heeft, kunt u bellen met de afdeling Zorgfacturatie. De afdeling Zorgfacturatie is telefonisch bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur via 088 624 22 16.
Dit overzicht kunt u aanvragen bij de privacyfunctionaris van Isala. Vul hiervoor het aanvraagformulier in. Stuur deze naar Isala en vergeet niet om een kopie van uw identiteitsbewijs mee te sturen. Ga naar Onkostenvergoeding.
Daarvoor kunt u contact opnemen met het secretariaat van de polikliniek. Voor een second opinion is een verwijzing nodig van de huisarts of de medisch specialist bij wie u op dat moment in behandeling bent. Vraag tevens aan uw zorgverzekeraar of zij een second opinion vergoedt. De zorgverlener bij Isala zal alleen zijn mening geven en neemt de behandeling niet over. Telefoonnummers poliklinieken. Telefoonnummers poliklinieken.
Isala gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Als wij uw gegevens met een e-mail willen versturen, moeten we dat veilig doen. Gewone e-mail is niet veilig genoeg voor het versturen van vertrouwelijke informatie. Het voldoet niet aan wettelijke veiligheidseisen. Daarom maakt Isala gebruik van veilig mailen via Zivver.
De naam zegt het eigenlijk al. De e-mails van Isala zijn extra beveiligd. Dat betekent dat u als ontvanger de mail eerst nog moet openen met een code. Het bericht zelf kunt u niet lezen in het postvak van uw eigen e-mail. U krijgt alleen een e-mail met daarin een link. Met deze link gaat u naar de veilige website van Zivver. Daar staat het bericht voor u klaar. De naam Zivver ziet u daarom in uw berichten staan.
U kunt een bericht openen door de stappen te volgen die in de e-mail staan. Hieronder staan deze stappen beschreven.
Stappen om een beveiligde e-mail te openen:
- U klikt in deze e-mail op de blauwe knop ‘Klik voor bericht’.
- U komt op de beveiligde website app.zivver.com.
- U opent het bericht door de toegangscode in te vullen. Hieronder leest u meer over deze code.
Op het moment dat wij met u e-mailen, spreken wij een toegangscode met u af.
De toegangscode sturen we via een sms naar uw mobiele telefoon. Als uw mobiele nummer niet bij ons ziekenhuis bekend is, dan heeft u de code al eerder ontvangen of u ontvangt een verificatiemail.
- Bericht openen met een sms-code: Klik op ‘Stuur mij de code'. Er wordt nu een sms-code naar uw mobiele telefoon gestuurd. Vul deze code in.
- Bericht openen met verificatiemail: 'klik op e-mail sturen'. Er wordt nu een verificatiemail gestuurd.
In het filmpje ziet u hoe iemand een bericht ontvangt en leest. (filmpje is zonder geluid).
Soms is het handig als u zelf een Zivver-account heeft aangemaakt. Dan hoeft u geen toegangscodes meer in te voeren. Ook kunt u gemakkelijker e-mailen met andere Zivver-gebruikers. Als uw organisatie een gedeelde e-mailbox gebruikt is het aanmaken van zo’n Zivveraccount ook aan te raden. U hoeft dan niet met uw collega’s een code te delen. Maakt u zelf een gratis Zivver-account aan.
De afzender van de beveiligde e-mail heeft voor u een toegangscode ingesteld. Als u deze code niet (meer) weet dan kunt u het beste contact opnemen met de afzender.
Op een beveiligde webpagina leest u het bericht dat via Zivver is verstuurd. Die pagina lijkt op een e-mailprogramma. Op deze pagina kunt u op het bericht reageren. Onder het ontvangen bericht kunt u direct uw reactie typen. Wilt u uw reactie versturen? Druk dan op de verzendknop.
Zeg het ons direct als uw e-mailadres of telefoonnummer verandert. Dan kunnen wij veilig met u blijven e-mailen.
U kunt een verandering op twee manieren doorgeven.
- Pas uw e-mailadres en telefoonnummer zelf aan in MijnIsala.
- Geef de verandering door bij de centrale balie van één van Isala’s vestigingen. Neem daarvoor een geldig legitimatiebewijs mee.
Zeg het ons direct als uw e-mailadres of telefoonnummer verandert. Dan kunnen wij veilig met u blijven e-mailen.
Bent u geen patiënt van Isala en uw gegevens veranderen? Dan kunt u de veranderingen doorgeven aan uw contactpersoon. Dit is vaak de persoon of afdeling zijn waar u de beveiligde e-mail van hebt ontvangen.
Wilt u weten of u verzekerd bent voor de zorg die u krijgt bij Isala?
Wij adviseren u voor uw afspraak in het ziekenhuis uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Bent u niet verzekerd? Dan dient u voorafgaand aan de behandeling een voorschot van 300 euro te betalen. Isala vraagt een voorschot aan:
- Nederlandse patiënten die niet aan kunnen tonen dat ze in Nederland een geldige zorgverzekering hebben. Wilt u voorkomen dat u een voorschot moet betalen? Sluit dan direct een zorgverzekering af. Anders moet u een voorschot maar óók de definitieve ziekenhuisrekening zelf betalen, in plaats van dat de zorgverzekering dit voor u doet.
- Buitenlandse patiënten die geen zorgverzekering in Nederland hebben en geen geldige Europese verzekeringspas (European Health Insurance Card) kunnen laten zien.
Let op: Het voorschotbedrag is niet het totaalbedrag van de behandeling. U krijgt nog een rekening voor het deel van de totale kosten dat u nog moet betalen. Op de rekening kunt u het verschil zien tussen het totale bedrag voor uw behandeling en het voorschot dat u al betaald heeft.
Neem hiervoor contact op met het secretariaat van de polikliniek. Telefoonnummers poliklinieken.
Isala plaatst de meest actuele wachttijden per specialisme op de website.
Ga voor informatie over werken bij Isala naar www.isalawerkt.nl.
Ja, vrijwilligers werken bijvoorbeeld op afdelingen of zijn gastvrouw of gastheer in de centrale hal. Iets voor u? Kijk voor meer informatie op Vrijwilligerswerk bij Isala.
De Isala Academie heeft een overzicht van alle stageplekken en afstudeeropdrachten en bemiddelt tussen jou en de afdeling waar je stage loopt of je afstudeeropdracht doet. Kijk voor meer informatie op de website van de Isala Academie.
In Isala is het voor leerlingen van het voortgezet onderwijs niet mogelijk om een snuffelstage of oriënterende stage te lopen. Om leerlingen toch de mogelijkheid te bieden een indruk te krijgen van het werken in een ziekenhuis, organiseren wij een opleidingsmarkt en/of open dag. Voor actuele data raden wij aan de agenda van de Isala Academie in de gaten te houden.