Contact

Passantenprijslijst

  1. Passantenprijslijst

Passantenprijzen zijn prijzen voor behandelingen die ziekenhuizen in rekening brengen als er geen contract is met de zorgverzekeraar. In de passantenprijslijst zijn behandelingen opgenomen uit het vrije segment (het B-segment). Om de juiste prijs voor de behandeling uit deze lijst te kunnen vinden heeft u een DBC-zorgproductcode nodig. 

Code

Uw arts of het secretariaat van het betreffende specialisme kan u de DBC-zorgproductcode geven. U opent het bestand passantenprijslijst en in de balk kunt u deze code invoeren en zoeken. 

Let op: deze tarieven zijn van toepassing indien de zorgverzekeraar geen contract heeft met Isala of als de patiënt onverzekerd is. Indien wel een contract is afgesloten dan zal het tarief worden gerekend zoals overeengekomen met de zorgverzekeraar.

Voor de paramedische zorg is de volgende lijst beschikbaar.

Passantenprijzen zijn onder voorbehoud. Landelijke of interne ontwikkelingen kunnen leiden tot aanpassingen. Wanneer de prijs op de lijst anders is dan de prijs die u in het ziekenhuis hoort als u wordt behandeld, dan geldt de laatste prijs.

Prijzen A-segment en overige prijzen

Voor behandelingen uit het gereguleerde segment, oftewel het A-segment en de overige producten, worden prijzen bepaald door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Bekijk deze prijzen op de website van de NZa.

Dure geneesmiddelen (DGM)

Voor de dure geneesmiddelen is de volgende lijst beschikbaar.

Passantenprijslijst Isala dure geneesmiddelen 2024.

Gecontracteerde verzekeraars

Als u vragen heeft over de hoogte van de vergoeding van uw behandeling, adviseren wij u voor uw afspraak in het ziekenhuis uw polisvoorwaarden te controleren of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Bekijk het overzicht van gecontracteerde verzekeraars.

Niet-verzekerd

Bent u onverzekerd? Dan moet u voorafgaand aan de behandeling een voorschot van 300 euro betalen. Isala vraagt een voorschot aan:

  • Nederlandse patiënten die niet aan kunnen tonen dat ze in Nederland een geldige zorgverzekering hebben. Wilt u voorkomen dat u een voorschot moet betalen? Sluit dan direct een zorgverzekering af. Anders moet u een voorschot maar óók de definitieve ziekenhuisrekening zelf betalen, in plaats van dat de zorgverzekering dit voor u doet.
  • Buitenlandse patiënten die geen zorgverzekering in Nederland hebben en geen geldige Europese verzekeringspas (European Health Insurance Card) kunnen laten zien.
Let op: Het voorschotbedrag is niet het totaalbedrag van de behandeling. U krijgt nog een rekening voor het deel van de totale kosten dat u nog moet betalen. Op de rekening kunt u het verschil zien tussen het totale bedrag voor uw behandeling en het voorschot dat u al betaald heeft.

Ervaringen