Contact

Bewegen in Isala Meppel

  1. Bewegen in Isala Meppel

In Isala Meppel zijn er leuke dingen te beleven. Er zijn beweegkamers, een akoestische stoel en een tovertafel. Ook zijn er op verschillende plekken QR-codes te vinden. Door ze te scannen krijgt u informatie. Bijvoorbeeld over de omgeving die u door het raam ziet en de gedichten in de huiskamers. Op deze pagina staat alles op een rijtje. We nodigen u uit om uit bed te komen en in beweging te zijn. 

Het Reestdal

Isala Meppel ligt in het prachtige Reestdal. De rivier de Reest slingert door het landschap. Ga naar de trappen en liften en bekijk hoe de Reest het cijfer van de verdieping vormt. En laat u vooral ook verrassen door de verhalen van de boswachters.

Zeven Drentse gedichten

De Cliëntenraad van Isala gaf het ziekenhuis in Meppel bij de opening zeven Drentse gedichten cadeau. De gedichten zijn gemaakt door dichteres Ria Westerhuis.

Vier kunstwerken

De Kunstcommissie van Isala heeft Erik Mattijssen gevraagd vier kunstwerken te maken. Erik heeft zijn werk gebaseerd op gesprekken met patiënten en bezoekers. Daardoor zijn het unieke stukken geworden die passen bij Meppel en omgeving.

Erik Mattijssen

Bij de balies van de poliklinieken op de begane grond:

Architectuur en inrichting

Bij binnenkomst is het meteen duidelijk: aan de architectuur en inrichting van Isala Meppel is veel zorg besteed. Vakwerk Architecten heeft nagedacht over alle details in het prachtige gebouw. En ontwerpbureau Komovo heeft de natuur naar binnen gehaald.

Herinneringen Diaconessenhuis

Op 21 maart 2022 heeft Isala de deuren geopend van het nieuwe ziekenhuis aan de Reggersweg 2 in Meppel. Vol herinneringen en met trots kijken we terug op 85 jaar Diaconessenhuis Meppel. In die jaren zijn heel veel verhalen verteld en verfilmd. Over onder andere de oprichting, de moedige rol van dokter Roelfsema in de Tweede Wereldoorlog, de ontwikkeling van diverse afdelingen door de jaren heen en ook de samenhorigheid onder de medewerkers van Diaconessenhuis.

Beweegruimtes

Op de verpleegafdelingen zijn beweegruimtes. Hier staan apparaten waarmee u oefeningen kunt doen onder begeleiding van de fysiotherapeut. U kunt bijvoorbeeld een fietstocht maken op het beeldscherm.

Ruimte met apparaten om te bewegen

Vraag de verpleegkundige of fysiotherapeut wat u kunt doen in de beweegruimte.

Tovertafel

Op de gang van verpleegafdeling staat een tovertafel met interactieve spellen. U kunt vlinders vangen, een strandbal overgooien of bloemetjes laten groeien.

Tovertafel

Leuk om samen met uw bezoek of andere patiënten te doen!

Foto: Copyright 2020 Tover. All rights reserved.

Ervaringen