Contact

Rekening en toelichting prijs

  1. Rekening en toelichting prijs

Wie naar het ziekenhuis gaat, krijgt zorg: bijvoorbeeld een onderzoek, operatie of controle bij de arts. Maar het ziekenhuis rekent deze verschillende behandelingen niet apart af. Alles wordt gebundeld in een pakketje aan zorg. Dat noemen we een Diagnose Behandelcombinatie (DBC). Het ziekenhuis stuurt voor deze DBC een rekening naar u of uw zorgverzekeraar.

In de film 'Betalen van ziekenhuiszorg' legt de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) uit hoe een rekening voor ziekenhuiszorg tot stand komt.

Heeft u een vraag over de vergoeding van uw behandeling? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Heeft u een vraag over uw rekening? Misschien vindt u het antwoord al in de lijst met veel gestelde vragen. Als u toch nog vragen heeft, kunt u die stellen aan een medewerker van de afdeling Zorgfacturatie. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur. Het nummer is 088 624 22 16. Wij vragen u uw BSN nummer bij de hand te houden.

Meer informatie over prijzen en de rekening voor ziekenhuiszorg kunt u ook vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Ervaringen