Contact
  1. Brand in transformatorhuisje bij Isala Diaconessenhuis Meppel

Er was vanochtend brand in een transformatorhuisje op het buitenterrein van Isala Diaconessenhuis. De brand was om 9.45 uur onder controle. Het ziekenhuis in Meppel is overgeschakeld op noodstroom. Er is geen gevaar geweest voor onze patiënten en medewerkers.

update: 17.45 uur

Afspraak op de polikliniek
Vanwege de brand vanochtend in een transformatorhuisje bij Isala Meppel, gaat een deel van de polikliniekafspraken niet door. Wij bellen deze patiënten. Hoort u niets? Dan gaat uw afspraak door. Wij gaan ervan uit dat afspraken op donderdag en vrijdag doorgaan.

Operaties
Deze week zijn er geen operaties meer in Meppel. Sommige operaties worden in Zwolle gedaan. Wij bellen alle patiënten die deze week in Meppel zouden worden geopereerd. U hoeft ons niet te bellen.

Ambulancevervoer
Ambulances worden omgeleid naar Zwolle.

Werkzaamheden stroomvoorziening
De oorzaak van de brand is nog onbekend. Enexis is druk bezig om de stroom om te leggen, zodat er weer kan worden overgeschakeld op normale stroom. Enexis geeft aan dat dit waarschijnlijk tot donderdagavond gaat duren. Het transformatorhuis is helemaal beschadigd en zal helemaal vernieuwd moeten worden, dat kost tijd. Er is inmiddels een tussenoplossing bedacht. Die oplossing is hopelijk morgenavond af, zodat het ziekenhuis weer gebruik kan maken van gewone stroom. Verder wordt er gekeken naar een oplossing voor de vervanging van het transformatorhuis. 

Het ziekenhuis draait op noodstroom. Dat betekent dat alle kritische apparatuur het gewoon doet. Patiënten die nu in Meppel verblijven, hoeven niet verplaatst te worden naar Zwolle. Wij doen er alles aan om eventueel ongemak te beperken.

Als er nieuwe informatie is, melden wij dat op deze pagina.