Contact
  1. IPSO Centrum IntermeZZo ondersteunt AYA’s

Je bent jong en je hebt kanker. Het is een combinatie die maakt dat je uit de pas loopt met leeftijdsgenoten. Want hoe combineer je kanker met je studie, met je werk, met je sociale leven? Bij IntermeZZo IPSO-centrum voor leven met en na kanker, is extra aandacht voor AYA’s. AYA’s (adolescents and young adults) zijn jongvolwassenen die de diagnose kanker krijgen in de leeftijd van 18 tot en met 39 jaar.

Speciale ondersteuning

IntermeZZo biedt speciale ondersteuning voor jonge mensen die te maken krijgen met kanker. Zo zijn er bijeenkomsten met lotgenoten (AYA-lounges), thema-avonden, ontmoetingen voor jonge ouders, gezinscoaching, KindermeZZo voor kids tot 12 jaar. Plus een scala aan ontspanning.

Lisanne Spaander

Op dinsdagavond 19 september is er een speciale avond voor AYA’s. Er is een hapje, een drankje en live muziek van leeftijdsgenoot en ervaringsdeskundige Lisanne Spaander. Zij kreeg twee keer kanker. Op haar zestiende en op haar achttiende. Ze schreef een boek en maakt haar eigen muziek. Belangstelling? Kijk op de agenda van de website www.intermezzo-zwolle.nl.

IntermeZZo is iedere werkdag open van 9.00 tot 17.00 uur, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle, telefoonnummer (088) 624 6088.