Contact
  1. Spullen uit het oude ziekenhuis in Meppel naar Oekraïne

Vandaag vertrekt een transport van de stichting HUMANE naar Oekraïne, vol met spullen uit het oude ziekenhuis in Meppel. Anesthesioloog Aurora Morariu vertelt.

Aurora zet zich in voor de Stichting HUMANE. ‘We zijn erg blij dat Isala het besluit heeft genomen materialen uit het oude ziekenhuis in Meppel beschikbaar te stellen aan onze stichting. En daarmee aan mensen in Oekraïne. We hebben vorige week met Nederlandse en Oekraïense vrijwilligers veel spullen ingepakt en ingeladen voor het transport naar Oekraïne. De dag was pittig qua werkload maar heel gezellig. De spullen van de vroegere revalidatieafdeling in Meppel worden ingezet in een  nieuw revalidatiecentrum in Kharkiv voor de militairen die nu aan het revalideren zijn. Het personeelsrestaurant in Meppel wordt een kantine voor een maatschappelijk project voor vluchtelingen in Cherkasi en onze conferentieruimte zal worden gebruikt door een school in Kharkiv.  

Mooie herinneringen

Aurora koestert mooie herinneringen aan de spullen die zijn ingeladen. ‘De gezellige tafelmomenten met collega's tijdens de lunch, de overleggen bij de OK-monitors over de planning, en de inzet van hardwerkende en flexibele collega's om spoedpatiënten in te plannen en uitloop te voorkomen, zodat alle patiënten geholpen konden worden.’ Naast deze spullen hebben de vrijwilligers ook medische beschermingsmiddelen ingepakt, airconditioners, medische koelkasten, professionele vaatwassers, bureaus, bureaustoelen en nog veel meer. 

Aurora: ‘Met de luchtcompressoren uit het oude ziekenhuis, die zijn vervoerd tijdens ons vorige transport, zullen een heel ziekenhuis van lucht en zuurstoftherapie voorzien in Oekraïne. Bij het volgende transport zullen we de grote centrale zuigpomp loskoppelen en naar Zhytomyr brengen om de zuigapparaten op het OK-complex beter te ondersteunen.’