Contact
  1. 7374-Duplexonderzoek: Venemapping, been of arm

Vaatdiagnostiek

​Bij een duplex venemapping benen of armen worden de bloedvaten in de benen of armen onderzocht met behulp van geluidsgolven (ultrageluid). Hier leest u daar meer over.

Voorbereiding

Draag voor dit onderzoek geen lang ondergoed.

Verbandmateriaal (bij onderzoek van de bloedvaten in de benen)

Draagt u verbandmateriaal om uw been / benen? Dan wordt dit, als dat nodig is, voor het onderzoek door de laborant verwijderd. Wordt bij u de verbandwissel door een thuiszorgorganisatie gedaan? Dan adviseren wij u om vóór het vaatonderzoek contact met hen op te nemen voor het maken van een afspraak, zodat u bij thuiskomst weer door hen verbonden kunt worden.

Onderzoek

Een laborant van de afdeling Vaatdiagnostiek verricht het duplexonderzoek. Voor de benen blijft u tijdens het onderzoek  staan, voor het onderzoek bij armen ligt u op de onderzoeksbank. Voor een goed contact met de huid doet de laborant wat gel op de huid. Daarna houdt de laborant een soort 'microfoon' die ultrageluidsgolven uitzendt, tegen de huid. Met behulp van deze microfoon worden uw bloedvaten zichtbaar gemaakt op een beeldscherm.

Duur

Het onderzoek duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Uitslag

De uitslag van het onderzoek krijgt u van de specialist die het onderzoek heeft aangevraagd, of van de verpleegkundig specialist Vaatchirurgie.

Contact

Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met:

Vaatchirurgie
088 6246 2  80 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur)

Kunt u niet komen? Laat het ons snel weten, dan maken wij een nieuwe afspraak.

Laatst gewijzigd 30 november 2021 / 7374