Contact

Bechterew

  1. Bechterew
Punt Coronavirus (COVID-19) Bent u patiënt, begeleider of bezoeker? Hier vindt u belangrijke informatie over uw bezoek aan Isala.

Een vorm van reuma

De Ziekte van Bechterew is een vorm van reuma. Mensen met de ziekte van Bechterew krijgen chronische ontstekingen. Vooral in de gewrichten de wervelkolom en bekken. Dit kan pijn en stijfheid veroorzaken.

De ruggenwervels kunnen met elkaar vergroeien. Daardoor kunnen mensen met de ziekte van Bechterew de rug vaak minder goed bewegen. Later kunnen ook de gewrichten tussen de wervelkolom en de ribben aangedaan raken. Hierdoor kunnen mensen minder goed diep inademen. Ook zijn er soms ontstekingen van de ogen.

De ziekte van Bechterew begint meestal op jong volwassen leeftijd. De ernst van de klachten kan verschillen: de klachten kunnen spontaan verdwijnen en na een tijdje weer terugkeren. De Ziekte van Bechterew kan niet worden genezen, maar een goede behandeling kan uw klachten verminderen. 

Complete behandeling

Wanneer de huisarts u doorverwijst naar Isala en het blijkt Bechterew te zijn, dan bent u verzekerd van de best mogelijk zorg en een complete behandeling.

Specialisme en centra