Contact

Jeugdreuma

  1. Jeugdreuma

Jeugdreuma, ook wel Juveniele Idiopathische Artritis (JIA) genoemd, komt voor bij ongeveer 1 op de 1.000 kinderen. In Nederland hebben tussen de 2.000 en 3.000 kinderen jeugdreuma. De eerste symptomen van jeugdreuma ontstaan voor de zestiende levensjaar van een kind. Het is onduidelijk wat de oorzaak is van deze aandoening. Kinderen met jeugdreuma hebben pijnlijke, stijve gewrichten. Dit komt omdat de gewrichten ontstoken zijn. Ook hebben kinderen met deze ziekte vermoeidheidsklachten.

Er zijn verschillende vormen van Jeugdreuma. Bij kinderen met een milde variant kan de reuma helemaal overgaan. Maar er zijn ook varianten waarbij het verloop van de ziekte veel moeilijker te voorspellen is. Kinderen moeten dan jaren lang medicijnen gebruiken, ook als ze volwassen worden. En er is grote kans op schade aan de gewrichten.

Gespecialiseerd in uw klachten

Onze reumatologen zijn gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van jeugdreuma. Zij werken volgens de kwaliteitseisen van de Nederlandse Vereniging van Reumatologie. Deze wetenschappelijke vereniging bevordert de diagnose, behandeling en zorg bij reuma, en het onderzoek en onderwijs. De reumatologen werken samen met andere specialisten in Isala, bijvoorbeeld de kinderartsen.

Specialisme en centra