Contact

Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie

  1. Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie

Binnen het specialisme Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie van Isala zijn zeven kaakchirurgen werkzaam. Zij houden zich bezig met onderzoek, diagnose en behandeling van ziekten en afwijkingen in de mond, de kaken en het aangezicht. De specifieke aandachtsgebieden van de kaakchirurgen zijn naast de dento-alveolaire chirurgie de (pre) implantologische chirurgie, correctieve gelaatschirurgie, traumatologie en 'oral medicine' waaronder speekselklierdiagnostiek en -chirurgie.

Aios
De veelzijdigheid van de kaakchirurgie in Isala zorgt voor een aantrekkelijke leeromgeving. Vanaf jouw tweede jaar als aios kun je daar van profiteren, door je klinische vaardigheden verder op te doen binnen Isala. Daarnaast wordt er de mogelijk geboden deel te nemen aan bestaande onderzoekslijnen. Wij bieden die mogelijkheid zowel aan aios uit het UMC Groningen als uit het Amsterdam UMC.

Duur van de opleiding

De opleiding tot kaakchirurg duurt vier jaar. Om te kunnen starten met de opleiding moet je zowel de studie Geneeskunde als de studie Tandheelkunde hebben afgerond. Zowel artsen als tandartsen kunnen bij vrijwel alle Nederlandse universiteiten voor gedeelten van hun tweede studie vrijstellingen krijgen. Hiervoor zijn vaak lokale afspraken gemaakt. Het is aan te bevelen je hierover goed te informeren.

Opleiders

Curriculum

Het eerste jaar van de opleiding tot kaakchirurg volg je in een universitaire opleidingskliniek. In het tweede of derde jaar kun je de opleiding vervolgen in Isala of in een ander niet-academisch ziekenhuis. Het laatste jaar van de opleiding wordt altijd afgerond in het academisch opleidingsziekenhuis zoals het UMCG of AMC.

Subspecialisaties en doorstroommogelijkheden

Na registratie als kaakchirurg is subspecialisatie mogelijk tot hoofd-halsoncoloog.

contact

Contact met de Isala Academie

Heb je vragen? De medewerkers van Bureau arts-assistenten van de Isala Academie staan je graag te woord. Zij zijn op werkdagen te bereiken tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 088 624 62 20, of stuur een mail via baa@isala.nl.

Contact en locatie