Contact

Meestgestelde vragen

  1. Meestgestelde vragen

Heb je een vraag over stage lopen of afstuderen bij Isala? Misschien vind je het antwoord al in deze lijst met meestgestelde vragen.

Staat jouw vraag niet tussen de meestgestelde vragen? Stel je vraag dan per mail via stagebureau@isala.nl.

 

Solliciteren op stageplaatsen en afstudeeropdrachten

 

Waar vind ik een overzicht van stageplaatsen en afstudeeropdrachten?
Als we stageplaatsen of afstudeeropdrachten voor Verpleegkunde of overige opleidingen hebben, maken we deze bekend via de hogescholen of ROC's.

Kan ik een open sollicitatie sturen voor een stageplaats of afstudeeropdracht?
Je kunt een open sollicitatie sturen als je op zoek bent naar een stageplaats of afstudeeropdracht, behalve als je de opleiding Verpleegkunde doet (zie vragen 'Stage Verpleegkunde'). Gebruik hiervoor het online formulier solliciteren naar een stageplaats. Aan de hand van jouw motivatiebrief en CV kijken wij of we je een passende stageplaats of afstudeeropdracht kunnen bieden.

Kan ik stage lopen bij Isala als ik mijn opleiding reeds heb afgerond?
In sommige gevallen kan dat. We maken dezelfde afspraken als bij een reguliere stage, maar je hebt geen recht op stagevergoeding.

Stagevergoeding, loonheffing, verzekering, vakantiedagen

Biedt Isala stagevergoeding?
Mbo- en hbo-studenten ontvangen een stagevergoeding conform de CAO ziekenhuizen. Dit bedrag is exclusief reiskostenvergoeding. Stagiaires zonder OV-studentenkaart kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding van 0,08 ct/km met een maximum van 60 km/dag.

Krijg ik te maken met loonheffing?
Je laat de loonheffingskorting toepassen als de stageplaats jouw enige bron van inkomsten is. Heb je naast je stage ook een bijbaantje, dan is het verstandig de korting toe te passen bij de werkgever waar je het meest verdiend. Je mag de loonheffingskorting maar bij één werkgever toepassen.

Ben ik verzekerd tijdens de stage?
Stagiaires vallen, evenals medewerkers en vrijwilligers, onder de collectieve WA-verzekering.

Heb ik tijdens mijn stage recht op vakantiedagen?
Volgens de CAO ziekenhuizen heb je geen recht op vakantiedagen. Wel mag je in overleg met de leidinggevende een keer vrij nemen op dagen die door de onderwijsinstelling worden aangegeven. Deze uren worden in mindering gebracht op het totaal aantal te lopen stage uren.

Snuffelstage en oriënterende stage

Kan ik een snuffelstage of oriënterende stage lopen in Isala?
In Isala is het voor leerlingen van het voortgezet onderwijs niet mogelijk om een snuffelstage of oriënterende stage te lopen. Om leerlingen toch de mogelijkheid te bieden een indruk te krijgen van het werken in een ziekenhuis, organiseren wij een opleidingsmarkt en/of open dag. Voor actuele data raden wij je aan de agenda van de Isala Academie in de gaten te houden.

Profielwerkstuk voortgezet onderwijs

Isala verleent geen medewerking aan het geven van interviews voor het vergaren van informatie voor een profielwerkstuk. Meekijken op een afdeling is dan ook niet mogelijk. Wel is het soms mogelijk om middels telefonisch contact de leerling te wijzen op beschikbare informatie op onze website of het internet.

Stage Verpleegkunde

Kan ik bij Isala een stage Verpleegkunde lopen als ik op een ROC of hogeschool buiten Zwolle of Meppel zit?
Nee, Isala biedt stageplaatsen Verpleegkunde aan voor leerlingen en studenten van ROC´s en hogescholen in Zwolle en Meppel. We hebben afspraken met Windesheim, VIAA, Deltion College, Landstede, Drenthe college en ROC Menso Alting.

Kan ik zelf een stageplaats Verpleegkunde regelen bij Isala?
Nee, dat is niet mogelijk. Neem voor een stageplaats Verpleegkunde contact op met de stagedocent of BPV coördinator van je eigen ROC of hogeschool.

Stage Doktersassistent

Heeft Isala stageplaatsen voor doktersassistenten?
Isala heeft een samenwerkingsverband met Deltion College in Zwolle voor stageplaatsen voor de opleiding tot doktersassistent. De planning van deze stageplaatsen verloopt in overleg met de stagecoördinator van het Deltion College. Isala biedt geen stageplaatsen voor de BBL-opleiding tot doktersassistent.

Stage MBO Welzijnszorg

Heeft Isala stageplaatsen voor de mbo-opleiding richting Welzijnszorg?
Isala heeft geen stageplaatsen voor de opleidingen medewerker maatschappelijke zorg, sociaal pedagogisch werk en pedagogisch medewerker.

Stage hbo Pedagogiek

Heeft Isala stageplaatsen voor de hbo-opleiding Pedagogiek?
Isala heeft geen stageplaatsen voor de opleiding hbo Pedagogiek, omdat deze opleiding meer gericht is op het bieden van eerstelijnszorg. Met een gemiddelde ligduur van twee dagen op de afdeling Kindergeneeskunde zijn er weinig situaties waarbij pedagogische adviezen worden gegeven. Studenten van de hbo-opleiding SPH kunnen wel een passende stage lopen.

Stage Verloskunde België

Ik studeer Verloskunde in België. Kan ik bij Isala stage lopen?
De afdeling Verloskunde van Isala heeft vaste afspraken met de Academie voor Verloskunde in Groningen. Studenten uit België kunnen geen stage lopen bij Isala.

Ervaringen